Celtic klar for semifinale!
26.09.2019
Celtic hadde få problemer med å sikre seg en plass i semifinalen i den skotske ligacupen. I går kveld ble byrival Partick Thistle noen nummer for små og Celtic vant relativt greit 5-0. Neil Lennon valgte å spare noen av sine største stjerner som Christopher Jullien, Scott Brown, James Forrest, Ryan Christie og Odsonne Edouard. Unggutten Jeremie Frimpong fikk sin debut som høyreback og 18-åringen imponerte stort. Totalt foretok Lennon åtte endringer i forhold til laget som startet mot Kilmarnock på søndag.

Yakoun Issouf Bayo ga Celtic ledelsen med en god "heading" etter 14 minutters spill. Målet kom etter et presist slått frispark av Hayes. Celtic spilte en god første omgang, men det var først etter pause at det løsnet skikkelig. Tom Rogic doblet ledelsen kun 40 sekunder av andre omgang. Celtics tredje mål er utvilsomt en god kandidat til "årets mål" i Skottland - kampens beste spiller Olivier Ntcham banket ballen i krysset fra 25 meters hold. Klasse av franskmenn, rett og slett!

Samme mann la på til 4-0 kun syv minutter seinere med nok et godt skudd og da var kampen for lengst avgjort. Innbytter Scott Sinclair, som mange supportere mener har blitt dårlig behandlet av Lennon, satte inn kampens femte mål et kvarter før slutt. Engelskmannen var påpasselig fremme da Scott Fox i Partick Thistles mål måtte gi en retur på et skudd av Rogic.

Hibernian venter førstkommende lørdag og det er samme klubb som Celtic møter i semifinalen i Betfred Cup (som er et offisielle navnet på turneringen) i november. I den andre møtes Hearts og Rangers. Kanskje det er duket for ny Glasgow-finale i slutten av november?

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Frimpong (Hendry 79), Elhamed, Ajer, Hayes; McGregor (Brown 62), Ntcham; Morgan, Rogic, Elyounoussi (Sinclair); Bayo Ikke benyttet: Forster, Bolingoli-Mbombo, Forrest og Edouard Gult kort: Frimpong og Hayes Tilskuere: 25.008 Celtics beste: Ntcham