Celtic måtte slite for poengene
19.03.2023
Celtic måtte slite for å sikre seg alle tre poengene i gårsdagens kamp mot Hibernian i Glasgow. Selv om Hibernian ble redusert til ti spillere midtveis i 1. omgang, forsvarte de seg meget godt. Aaron Mooy hadde pådratt seg en skade på trening og ble ikke spilleklar til gårsdagens kamp og Matt O'Riley erstattet ham. Dette var den eneste endringen Ange Postecoglou foretok seg i forhold til de 11 som startet mot Hearts forrige lørdag.

Reo Hatate pådro seg noe som så ut som en strekkskade og måtte forlate banen etter kun 12 minutter. Den japanske midtbanespilleren som har vært meget bra for Celtic i det siste ble erstattet med David Turnbull. Fire minutter seinere "headet" Carl Starfelt i tverrliggeren og dette var Celtics beste mulighet sålangt i kampen. Ytterlige fire minutter seinere burde Kyogo ha gitt ledelsen. Dessverre for Celtic satte han det meget presise innlegget fra Jota rett på David Marshall i Hibernians mål. To gule kort i løpet av kort tid medførte at dommer Steven McLean til slutt viste ut Elie Youan. Begge Celtics midtstoppere fikk kjenne på Youans tøffe spillestil. Likevel var det gjestene fra Edinburgh som m tok ledelsen på straffespark. Starfelt holdt i trøya til Paul Hanlon og McLean pekte på krittmerket etter å ha sjekket med VAR. Josh Campbell sendte Joe Hart til feil side og Hibernian gikk til pause med ledelse 1-0.

Celtic utlignet etter 52 minutter også dette på straffespark. Denne gangen var det Cameron Carter-Vickers som ble revet ned. Noe overraskende var det at Jota gikk frem til ballen. Verken straffen eller innsatsen til målvakt Marshall var noe å skrive hjem om, men ballen gikk i mål. Utligningen fikk fart i Celtic og Postecoglou gjorde et trippelbytte etter 60 minutter. Fem minutter seinere burde Kyogo ha gitt Celtic ledelsen, men bortelagets midtforsvar reddet på mållinjen. Innbytter Oh Hyeon-gyu viste sin fysikk og "headet" inn 2-1 med ti minutter igjen å spille. Dommer McLean sjekket ytterligere med VAR for nok et straffespark til Celtic, men denne gangen blåste han ikke. På overtid fastsatte Sead Haksabanovic sluttresultatet til 3-1 med et velplassert skudd helt nede ved stolperoten.

Nå venter en landslagspause og Celtics neste kamp er ikke før mot Ross County søndag 2. april. Fortsatt er Celtic ubeseiret i liga hjemme i Glasgow og gårsdagens var den 15. strake seieren på rad i Scottish Premiership. Fortsatt er avstanden ned til erkerival Rangers ni poeng. Klubbene møtes på Celtic Park på påskeaften lørdag 8. april.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor (Bernabei 60); O'Riley (Oh 60), McGregor, Hatate (Turnbull 13); Jota, Kyogo (Haksabanovic 83) og Meada (Abada 60) Ikke benyttet: Bain, Ralston, Kobayashi og Summers Gult kort: Oh Tilskuere: 59.156 Celtics beste: Jota