Celtic måtte slite for tre poeng
04.10.2021
Celtic måtte virkelig slite for å få med seg tre meget verdifulle poeng hjem fra Aberdeen i går ettermiddag. Kampen var heller sjansefattig og selv Celtic hadde ballen mest, maktet ikke Ange Postecoglous utvalgte å skape mange avslutninger innenfor stengene. Den eneste forandringen i forhold  til laget som startet mot Bayer Leverkusen på torsdag, var at Nir Bitton erstattet Tom Rogic i startoppstillingen.

Etter en svak åpning fra begge lag, viste Kyogo klasse da han løp bak Aberdeens midtstoppere og satte inn 1-0 ved brystet etter 11 minutter. Det var ikke det faktum at målet var spesielt godt utført, men snarere løpet i forkant da japaneren "gamblet" på at pasningen fra David Turnbull skulle gå forbi Aberdeens midtstoppere. Før scoringen Bitton hadde en god "heading" like utenfor Aberdeens stolpe og etter målet traff Jotas skudd tverrliggeren . Dette var bortimot alt Celtic produserte i en sjansefattig 1. omgang. Også Aberdeen hadde et par gode muligheter, men Joe Hart ryddet opp i det som kom.

Aberdeen utlignet til 1-1 etter 56 minutter. Målet kom på et hjørnespark hvor det stilles spørsmåltegn ved Adam Montgomery. Unggutten stod på streken og så ut til å ha full kontroll, men likevel gikk ballen over hodet hans. Tidligere Celtic-kaptein hadde også en god "heading" omtrent 20 minutter før full tid. Nok en gang var heldigvis Hart med på notene. Seks minutter før slutt maktet Celtic endelig å få hull på byllen da Jota satte inn 2-1 etter et meget flott angrep hvor både innbytter Rogic og Montgomery var involvert.

Dette var en meget viktig seier for Postecoglou og forhåpentligvis et "turning point" på bortebane med sin første seier utenfor Glasgow i Scottish Premiership. Nå er det tid for høstens andre landskampspause og Celtic ligger fortsatt på en skuffende 6. plass på en jevn tabell i Scottish Premiership.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Montgomery; Turnbull, Bitton (Rogic 72), McGregor; Abada (Ajeti 72), Furuhashi og Jota Ikke benyttet: Bain, Welsh, Scales, McCarthy og Giakoumakis Gult kort: Turnbull, Bitton og Jota Tilskuere: 14.522 Celtic beste: Jota