Celtic måtte slite mot Hibernian!
29.09.2019
Celtic måtte slite mot Hibernian i går ettermiddag og avga sine første poeng i Scottish Premiership. Kampen endte 1-1 etter at hjemmelaget tok ledelsen. I går ettermiddag var ikke Celtic kliniske nok foran Hibernians mål selv med et solid overtok i spill og målsjanser. Neil Lennon valgte å sette Ryan Christie ut som venstrekant og Olivier Ntcham fikk muligheten som sentral offensiv midtbane. Startoppstillingen var den samme som i forrige ligakamp mot Kilmarnock for en snau uke siden.

Åpningen kunne ikke vært verre for Celtic for allerede etter syv minutter var Kristoffer Ajer uheldig å sette ballen i eget mål. Christian Doidges innlegg gikk via nordmannen og Fraser Forster var utspilt. Celtics første store målsjanse kom ved Odsonne Edouard, men skuddet gikk dessverre rett på Hibernians målvakt Chris Maxwell Like etter satte James Forrest ballen rett på Maxwell etter et godt raid langs høyrekanten. Etter 23 minutter fikk endelig Celtic uttelling da Christie "headet" Moritz Bauers presise innlegg i mål. Det er ikke ofte Christie vinner i lufta!

I etterkant av utligningen ble hjemmelagets manager Paul Heckingbottom sendt opp på tribunen av dommer Kevin Clancy etter at han sparket en vannflaske etter fjerdedommeren. Kampen ble etterhvert amper og både Josh Vela og Ntcham fikk gult kort etter en liten håndgemeng. Hibernian skapte en par brukbare målsjanser helt på tampen av første omgang. Celtic burde ha fått straffespark da Christie ble felt like etter hvilen. Noen minutter seinere "headet" Edouard like over målet til Maxwell.

Kampen jevnet seg utover i omgangen, men Celtic var ikke treffsikre nok selv om innbytterne Vakoun Issouf Bayo og Jonny Hayes hadde hver sin brukbare målsjanse mot slutten. Dermed endte kampen 1-1 på en ikke helt god dag på jobben for Celtic. Trøsten for være at klubben fortsatt er ubeseiret og leder Scottish Premiership.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Bauer, Ajer, Jullien, Bolingoli-Mbombo; Brown, McGregor; Forrest (Sinclair 84), Ntcham (Hayes 60), Christie; Edouard (Bayo 71) Ikke benyttet: Gordon, Elhamed, Elyounoussi og Rogic Gult kort: Bauer, Ajer, Brown, McGregor og Ntcham Tilskuere: 18.339 Celtics beste: Christie