Celtic med sterk avslutning
11.02.2021
Med tre mål i løpet av fem minutter leverte Celtic en meget sterk avslutning i gårsdagens utsatte kamp borte mot St Mirren. Kampen endte til slutt 4-0 og dette var Celtic tredje strake seier i februar med en samlet målforskjell på 9-1. Celtic fikk medhold i anken mot det skotske fotballforbundet som hadde ilagt Albian Ajeti to kampers utestengelse for filming i kampen mot Kilmarnock for en drøy uke siden. Neil Lennon valgte for å starte med de samme 11 spillerne som mot Motherwell på lørdag.

Selv med et solid overtall i ballbesittelse, skapte ikke Celtic mange målsjanser før pause. Laget var imidlertid effektivt og Tom Rogic satte inn 1-0 etter 15 minutters spill. Målet kom etter at Jonjoe Kenny spilte australieren fri fra høyresiden og avslutningen var det høy klasse over. Hjemmelaget skapte noen halvsjanser, men ellers så var 1. omgang ganske svak fra begge lag.

Det var tydelig at Lennon hadde sagt noen alvorsord i pausen og Celtic fremstod på en helt annen måte. Likevel var det ikke før mot slutten av omgangen at det virkelig skjedde noe. Steven Welsh måtte forlate banen på båre etter 68 minutter etter å ha blitt tråkket på ankelen av Jon Obika. La oss håpe at skaden ikke er så alvorlig som den så ut. Etter 78 minutter ble innbytter Ryan Christie revet ned innenfor St Mirrens straffefelt og Odsonne Edouard var som vanlig sikkerheten selv fra krittmerket.

Tre minutter seinere økte Christie Celtics ledelse til 3-0 etter en meget god kontring som startet med at Scott Brown vant ballen på midtbanen. David Turnbull fikk æren av å fastsette resultatet til 4-0 i et angrep han selv startet. Celtics mål om å vinne klubbens tiende strake skotske ligamesterskap fikk et alvorlig skudd for baugen med de svake resultatene i januar. I årets første måned tapte Celtic hele 12 poeng og det er vanskelig å ta igjen selv om februar har startet meget bra.

Celtic (4-4-2): Bain; Kenny, Welsh (Duffy 68), Ajer, Taylor; Rogic (Rogic 85), Brown, McGregor, Turnbull (Elyounoussi 85); Ajeti (Christie 68) og Edouard (Klimala 80) Ikke benyttet: Barkas, Laxalt, Soro og Johnson Gult kort: Rogic Celtics beste: Rogic