Celtic med viktig seier
25.04.2022
Celtic vant i går ettermiddag den første av de fem sluttspillskampene etter en viktig 2-0 seier over Ross County. Det så ut til å bli en "lett" seier for Ange Postecoglous utvalgte, men hjemmelaget kjempet seg inn i kampen og det var ikke før i det 87. minutt at Celtic kunne puste lettet ut. Da satte Jota inn det forløsende 2-0 målet. Kyogo startet sin første kamp for Celtic siden 26. desember i fjor. Josip Juranovic pådro seg en skade i semifinalen mot Rangers forrige søndag og ble erstattet av Anthony Ralston. Bortsett fra disse to endringene, valgte Postecoglou å gi ny tillitt til de samme 11 spillerne.

Kyogo ga Celtic ledelsen etter 12 minutters spill på en god "heading". Jota slo en perfekt ball fra høyresiden og japaneren vant i lufta mot langt høyere midtstoppere. Det skulle vise seg å bli omgangens eneste mål, selv om Celtic produserte sjanser som normalt ville gitt minst to mål til. Vertenes målvakt Ross Laidlow hadde en god dag på jobben og hans gode reaksjonsevner avverget gode muligheter både fra Kyogo og Daizen Meada.

Kampen ble langt mer jevnspilt etter hvilen og Celtic var heldige som ikke som ikke fikk et baklengsmål. Midtbanen med Callum McGregor & co mistet noe av grepet og Postecoglou valgte å foreta et trippelbytte midtveis i omgangen for å gi mer tyngde fremover. To av innbytterne var involvert i Jotas mål mål like før slutt. Liel Abada slo et meget godt innlegg fra høyresiden, Giorgios Giakoumakis satte ballen i tverrliggeren og portugiseren var påpasselig fremme på returen.

Førstkommende søndag kan Celtic sikre seg ligamesterskapet når erkerival Rangers kommer på besøk. Årsaken er at Celtic har 19 flere plussmål enn byrivalen.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Starfelt, Carter-Vickers, Taylor; O'Riley (Giakoumakis 65), McGregor, Hatate (Turnbull 74); Jota (Forrest 89), Kyogo (Abada 64) og Meada (Rogic 64). Ikke benyttet: Bain, Welsh, Scales, McCarthy og Abada  Gult kort: Ingen Tilskuere: 6.698 Celtics beste: Jota