Celtic nærmer seg tabelltoppen
21.09.2020
Celtic nærmer seg tabelltoppen i Scottish Premiership etter sier 3-2 over Livingston på lørdag og etter at Hibernian og Rangers spilte uavgjort i går. Nå er klubben kun et poeng etter erkerivalen på tabellen med en kamp mindre spilt. Neil Lennon valgte å foreta tre endringer i forhold til laget som startet mot St Mirren på onsdag. Trioen Jeremie Frimpong, Olivier Ntcham og Albian Ajeti var tilbake i startoppstillingen. Det mest overraskende på lørdag var at Odsonne Edouard ble satt på benken.

Ryan Christie stod bak Celtics første målsjanse med et frispark fra nærmere 25 meter som gikk like over tverrliggeren til Livingston. Noen minutter seinere var samme involvert i en hendelse da skuddet hans traff armen til en Livingston-spiller innenfor straffefeltet. Dommer Gavin Duncan unnlot å dømme straffespark. Det verste at at under en minutt seinere var Kristoffer Ajer uheldig da en skudd traff armen hans. Da blåste Duncan i fløyta! Snakk om inkonsekvent dømming! Livingstons Jason Holt satte inn straffen sikkert bak Vasilis Barkas.

Det tok ikke lang tid for Celtic fikk sin høyest fortjente utligning. Callum McGregor ble spilt igjennom av Ajeti og satte inn sitt mål nr. 50 for Celtic. Avslutningen var et skudd fra nærmere 20 meter. Nå gikk det virkelig unna for Celtic for etter 22 minutter ga Christie klubben ledelsen. Greg Taylor dro seg fri på venstresiden og hans perfekte slåtte innlegg ble møtt av Christie. Seks minutter etter hvilen økte Ajeti til 3-1. Målet kom etter en godt angrep av Celtic hvor både Ntcham og Christie var involvert.

Dermed var kampen i realiteten avgjort. Celtic dominerte resten av omgangen og skapte flere gode muligheter. Den beste kom etter en "heading" av Shane Duffy i nettveggen.  Dessverre reduserte gjestene fra Livingston etter 77 minutter på et langskudd av Jullien Serrano. Det må være lov å sette et spørsmålstegn ved målvaktsspillet til Barkas ved den anledningen.

Nå venter en tur til Riga for Celtic i neste runde i kvalifiseringen til gruppespillet i Europa League. Dette er kamp Celtic simpelthen må vinne for at sesongen 2020/21 fortsatt skal være en suksess.

Celtic (3-5-2): Barkas, Elhamed (Bitton 73), Duffy, Ajer (Klimala 78); Frimpong (Forrest 73), Brown, McGregor, Ntcham (Turnbull 84), Taylor; Christie (Elyounoussi 84) og Ajeti Ikke benyttet: Bain, Soro, Rogic og Edouard Gult kort: Klimala Celtics beste: McGregor