Celtic nærmer seg toppen
17.10.2021
Med sin ande borteseier på rad og godt hjulpet av Dundee United (som vant 3-0 over Hibernian) og Hearts (som sikret et poeng på overtid mot Rangers), nærmer Celtic seg toppen i Scottish Premiership. Gårsdagens bortekamp mot Motherwell var en meget godt gjennomført kamp av Ange Postecoglous utvalgte. Grunnet en skade på Adam Montgomery fikk Boli Bolingoli tillitt som venstreback. Ellers så var det ingen overraskelser i startoppstillingen mot Motherwell.

Første omgang var heller kjedelig fra begge lag og huskes nok best for at dommer Willie Collum pådro seg en strekkskade og måtte bytte oppgave med fjerdedommeren. Celtic første målsjanse var det David Turnbull som stod bak. Dessverre valgte den tidligere Motherwell-spilleren en helt feil løsning da han avsluttet selv istedenfor å benytte seg av gode løp fra både Kyogo Furuhashi og Jota. Etter 17 minutter var det imidlertid duket for Celtics første må da Jota utnyttet Tom Rogics presise gjennomspill og satte ballen enkelt bak Liam Kelly i hjemmelagets mål. Liel Abada hadde også en avslutning før hvilen, men avslutningen var for svak og Kelly hadde ingen problem med å redde.

Israelitten hadde også Celtics første mulighet i andre omgang. Dessverre kom han litt for seint til å sette Anthony Ralstons innlegg i mål. Etter 52 minutter doblet Turnbull Celtics ledelse på et meget godt langskudd. Hjemmelaget skapte svært lite og Celtic hadde full kontroll resten av kampen. Allerede på tirsdag skal Celtic i aksjon igjen da ungarske Ferencvaros står på motsatt banehalvdel i Glasgow. Denne kampen har avspark 16:30 norsk tid og hvis Celtic skal ha noen som helst mulighet til å avansere fra gruppespillet i Europa League er dette en "must win".

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Bolingoli; McGregor, Rogic (Bitton 73), Turnbull; Abada (Giakoumakis 73), Furuhashi (Johnston 82) og Jota Ikke benyttet: Bain, Welsh, Scales og Ajeti Gult kort: Carter-Vickers Tilskuere:  8.446 Celtics beste: Jota