Celtic økte ledelsen!
24.02.2020
Med komfortable 3-1 over Kilmarnock på Celtic Park i går ettermiddag samtidig som Rangers avga poeng borte mot St Johnstone; så leder Neil Lennons gutter nå Scottish Premiership med 12 poeng. Fortsatt har Celtic spilt en kamp mer enn erkerivalen, men det begynner unektelig å se lyst ut med tanke på et nytt ligamesterskap. Gårsdagens seier var Celtics åttende på rad i Scottish Premiership! Scott Brown ble ikke kvitt skaden han pådro seg i København på torsdag, og det samme gjaldt James Forrest mens Greg Taylor og Leigh Griffiths var tilbake i startoppstillingen.

Kilmarnock tok Celtic på senga med en forrykende åpning på kampen og allerede etter fem minutter fikk laget straffespark. Jozo Simunovic var noe i overkant klønete da han felte Eamonn Brophy innenfor straffefeltet. Spissen satte selv straffesparket sikkert i mål. Straffesparket var nok korrekt idømt, men det spørs om ikke Brophy var i "offside" før Simunovic felte ham. Celtic kom etterhvert mer inn i kampen og etter 14 minutter fikk gjestenes rumenske målvakt Laurentiu Branescu såvidt en hånd på Tom Rogics gode langskudd. Fire minutter seinere avverget Branescu en avslutning fra kloss hold av Griffiths. Dette var kampens flotteste angrep iscenesatt av Rogic og Odsonne Edouard hvor sistnevnte elegant spilte Griffiths igjennom. Simunovic testet Branescu med et godt langskudd før midtstopperkollega Kristoffer Ajer utlignet etter 29 minutter fra kloss hold. Målet kom etter et hjørnespark hvor Christopher Jullien var nest sist på ballen.

Fire minutter seinere "kranglet" Edouard inn Celtics andre mål for ettermiddagen. Taylor slo ballen presist inn fra venstresiden, Simunovic vant i lufta og Edouard fikk satt frem beinet. Franskmannen burde ha øket Celtics ledelse like etter hvilen, men skuddet hans gikk like utenfor stolpen til Branescu. Kilmarnock måtte spille en siste drøye halvtimen med en mann mindre på banen da Alan Power fikk sitt andre gule kort etter en stygg takling av Jeremie Frimpong. Power var mannen som skadet Frimpong forrige gang klubbene møttes i slutten av januar, men da fikk iren overraskende lov til å fullføre kampen. Celtic kontrollerte resten av kampen og etter 62 minutter la Griffiths på til 3-1. Denne gangen var det Ryan Christie som var nest sist på ballen. Griffiths hadde ytterligere en ball i nettet, men ble korrekt avblåst for "offside" i tillegg til han misset en meget stor sjanse mot slutten av kampen.

Som nevnt innledningsvis økte Celtic ledelse i Scottish Premiership. I ligasammenheng har nå kun tapt to av de siste 80 hjemmekampene! Celtic Park er ferd med å bli den festningen det engang var og la oss håpe det fortsetter når FC København kommer på besøk på torsdag.

Celtic (3-5-2): Forster; Simunovic, Jullien, Ajer; Frimpong, McGregor, Rogic (Elyounoussi 74), Christie, Taylor; Griffiths (Bitton 82) og Edouard (Bayo 74) Ikke benyttet: Bain, Bauer, Bolingoli og Klimala Gult kort: McGregor Tilskuere: 58.883 Celtics beste: McGregor