Celtic på vei mot ligatittelen
04.04.2022
Celtic tok i går tre viktige poeng borte mot erkerival Rangers. Dette var Celtics første seier på Ibrox siden september 2019 og et viktig steg på vei mot ligatittelen i 2021/22. Etter gårsdagens kamper har Celtic en ledelse på seks poeng med like mange kamper igjen å spille. Av disse er fire på hjemmebane. I tillegg har klubben 16 plussmål bedre enn erkerivalen. De 700 Celtic-supporterne som var så heldige å få billett på Ibrox i går fikk se en dramatisk og jevnspilt kamp som spillemessig ikke var så mye å skryte av. Det ble mer kjemping enn finfotball på Ibrox i går.

Hjemmelaget Rangers fikk en kanonåpning på kampen da Aaron Ramsey satte inn 1-0 allerede etter tre minutter. Målet kom et godt angrep hvor Ryan Kent slo et presist innlegg inn i "boksen" hvor waliseren var påpasselig fremme. Det kan stilles et spørsmålstegn med markeringen i Celtics midtforsvar ved denne anledningen. Heldigvis så maktet Celtic å slå tilbake og utligningen til Tom Rogic kom kun fem minutter seinere og var meget viktig. Reo Hatate avsluttet rett på hjemmelagets målvakt Allan McGregor, men Rogic satte returen i nettet fra kloss. Etter utligningen fikk Celtic mer og mer tak i kampen og Rogic var den som kom nærmest uttelling. Det var ikke derfor ikke urettferdig at Cameron Carter-Vickers la på til 2-1 tre minutter før pause. Jota slo et frispark inn i feltet hvor Carl Starfelt vant i lufta og ballen traff bakken like foran den amerikanske midtstopperen.

Etter pause ble kampen en bortimot rein forsvarskamp fra Celtics side. Kampen ble utsatt noen minutter etter at det ble kastet en glassflaske inn på banen. Celtics midtforsvar ryddet unna i stor stil med god hjelp av sine lagkamerater. Nærmest mål for hjemmelaget kom Fashion Sakala etter 75 minutter, men Joe Hart vartet opp med en reaksjonsredning av høy klasse. Nærmest uttelling for Celtic kom innbytter Liel Abada med to store muligheter på slutten av kampen. På den første var det bare en meget god redning av McGregor som hindret 3-1.

Førstkommende lørdag spiller Celtic den siste kampen før sluttspillet starter i Scottish Premiership. Det er hjemme mot St Johnstone før Rangers på nytt er motstander i semifinalen i den skotske cupen 1. påskedag. Sluttspillet hvor de seks i beste i Scottish Premiership møtes en gang til starter etter påske.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor (Ralston 71); Rogic (O'Riley 62 (Turnbull 76)), McGregor, Hatate (Bitton 62); Jota (Abada 76), Giakoumakis og Meada Ikke benyttet: Bain, Ideguchi, McCarthy og Johnston Gult kort: Carter-Vickers, Gialoumakis, Bitton og Ralston Celtics beste: Carter-Vickers Tilskuere: 50.023