Celtic rotet bort to poeng
25.10.2020
Celtic hadde seieren i lomma med i underkant av et kvarter igjen å spille da Aberdeen fikk straffespark på overtid og utlignet til 3-3. Dermed har Celtic sluppet inn åtte baklengsmål på sine siste tre kamper hvorav de fleste er kommet har kommet som et resultat av svakt forsvarsspill. Dagens kamp var dessverre intet unntak i så måte. Scott Bain var tilbake i Celtics mål grunnet en ryggskade på Vasilis Barkas. Neil Lennon valgte også å starte med Scott Brown på benken. Totalt gjorde Lennon fire endringer i forhold til laget som startet mot AC Milan på torsdag.

Olivier Ntcham hadde Celtics første målsjanse med et skudd fra over 25 meter som gikk like utenfor stolpen til Joe Lewis i Aberdeens mål. Skuddet var meget godt plassert, kom overraskende og hadde fortjent en bedre skjebne. Celtic hadde det meste av spillet før pause, men det ble som ofte i tidligere kamper for omstendelig. Spesielt Jeremie Frimpong gikk altfor mye inn i midten istedenfor å prøve og komme seg til dødlinja og slå innlegg derifra. Aberdeen var heldige som slapp unna baklengs da Tom Rogic spilte Albian Ajeti igjennom med ti minutter igjen å spille før pause. I siste spilleminutt felte Ntcham Lewis Ferguson på klønete vis og dommer Willie Collum blåste for straffespark. Det må være lov å stille et spørsmålstegn om situasjonen kvalifiserte til straffespark. Ferguson tok det selv og vertene Aberdeen gikk til pause med  en noe ufortjent ledelse.

Tydeligvis hadde Lennon sagt noen alvorsord i pausen for Celtic var virkelelig  på hugget innledningsvis etter hvilen. Det tok syv minutter før ettermiddagens kaptein Callum McGregor utlignet etter et meget flott angrep av Celtic hvor Rogic også var involvert.  Da hadde allerede Celtic skapt et par gode halvsjanser. Selv om Celtic fortsatte presset, var det Aberdeen som scoret først. Målet kom etter en svak klarering av Shane Duffy og ballen gikk videre til innbytter Sam Cosgrove. Bain reddet skuddet fra den engelske spissen, men Ryan Hedges var påpasselig fremme og satte returen i mål. Nok en gang svakt forsvarsspill av Duffy! Utilgivelig at en såpass rutinert spiller.

Lennon gjorde grep og satte inn Scott Brown og Leigh Griffiths etter 69 minutter. Det skulle vise seg å være et klokt trekk! Griffiths brukte kun syv minutter på å utligne med  et fantastisk mål fra skrått hold og utagbart for Lewis. Rogic var nok en gang nest sist på ballen. To minutter seinere ble Mohamed Elyounoussi felt innenfor Aberdeen straffefelt og Collum blåste igjen. Ryan Christie var sikkerheten selv fra krittmerket.  Det så ut til at Celtic skulle ta med seg tre verdifulle og fortjente poeng hjem til Glasgow.

På overtid fikk Aberdeen sitt andre straffespark i kampen og Ferguson tok godt ivare på den muligheten. De to første straffesparket kan det stilles spørsmålstegn om, men dette siste var helt korrekt i dømt av Collum. Det var totalt unødvendig av Celtic å slippe Aberdeen inn i kampen igjen. Med 3-2 og et kvarter igjen å spille skal ikke dette skje! Scottish Premiership er såpass jevn denne sesongen og da kan ikke Celtic tillate slik slurv!

Celtic (4-2-3-1): Bain; Frimpong, Duffy, Ajer, Laxalt, McGregor, Ntcham (Brown 69); Rogic (Turnbull 84), Christie, Elyounoussi; Ajeti (Griffith 69) Ikke benyttet: Hazard, Ralston, Welsh, Taylor, Soro og Klimala Gult kort: McGregor Celtics beste: Rogic