Celtic Supporters Club in Norway
Celtic signerte Albian Ajeti
13.08.2020
Celtic offentliggjorde i ettermiddag at klubben har signert den sveitsiske spissen Albian Ajeti for de neste fire sesongene. Ajeti kommer fra West Ham United og har vært linket med Celtic i flere uker. Han ble født i Basel 26. februar 1997 av albanske foreldre. I 2005 da han var åtte år gammel startet Ajeti å spille fotball for Basel. Debuten på førstelaget til FC Basel kom i mars 2014 da spissen var kun 17 år. Ajeti spilte for FC Basel frem til januar 2016 da han signerte for den tyske klubben Augsburg. Det ble et kort opphold i Tyskland for Ajeti og allerede i oktober 2017 var han tilbake i Basel. Da hadde han også så vidt vært en tur innom St Gallen.
 
I sin andre periode i Basel kom Ajetis store gjennombrudd og han var klubbens toppscorer i sesongene 2017/18 og 2018/19. Han scoret totalt 37 mål på 75 kamper i sin andre periode i Basel. Mohamed Elyounoussi var også i Basel på den tiden og Ajeti utgjorde sammen med nordmannen en slagkraftig duo på topp. Ajetis suksess ble lagt merke til utenfor Sveits' grenser og i august signerte han for West Ham United for en overgangssum på rundt £ 8 millioner. Han ble imidlertid ikke noen suksess i London-klubben og fikk kun tolv kamper (hvorav de fleste som innbytter) uten å finne veien til nettmaskene. 
 
Ajeti blir betegnet som en energisk spiss med en stor arbeidskapasitet. Overgangssummen til Celtic skal i følge rapportene ligge på rundt £ 4,5 millioner pund. I Celtic har Ajeti fått trøye nr. 10 og det skal bli meget interessant å følge ham. Ajeti har ti A-landskamper for Sveits i tillegg mange på aldersbestemt nivå. 
 
Velkommen til Celtic, Albian Ajeti!
 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter