Celtic sikret finaleplass
15.01.2023
Celtic måtte virkelig jobbe for å sikre seg en finaleplass i ligacupen (som nå offisielt heter Viaplay Cup) i et ufyselig vær i Glasgow i går kveld. En jevnspilt kamp mot et hardtarbeidende Kilmarnock endte til slutt med 2-0 til Ange Postecoglous menn. Benjamin Siegriest har stått de to foregående rundene, men en skade medførte at Joe Hart voktet målet i semifinalene. Den søkkvåte gressmatta var ingen fordel for Celtics mange tekniske spillere.

Det var Kilmarnock som stod for den første målsjansen i kampen som kom etter håpløs pasning fra Carl Starfelt. Rory McKenzie "snappet" ballen. Heldigvis for Celtic var ikke avslutningen den beste og Hart hadde ingen problemer med å redde. Etter 18 minutter ga Daizen Maeda Celtic ledelsen 1-0. Det så ut til å være et selvmål av tidligere Rangers-spiller Kyle Lafferty, men ballen gikk via Maeda og skiftet retning.

Nok en kom dommer og VAR i fokus. Gårsdagens kampleder Willie Collum annullerte Reo Hatates nettkjenning kun fire minutter etter hvilen. Siden pasningen til Aaron Mooy gikk via Kilmarnocks Ash Taylor, virket dette som en merkelig avgjørelse. Etter en times spill fikk Celtic nok et "mål" annullert. Ved denne anledningen tok dommer og VAR riktig avgjørelse da Kyogo var hårfint "offside" i oppbyggingen av angrepet. Kilmarnock hadde også side muligheter og nærmest Daniel Armstrong med en avslutning i nettveggen etter 67 spilte minutter. Åtte minutter seinere tvang Christian Doidge Hart til å gjøre en mesterlig reaksjonsendring.

Innbytter Giorgios Giakoumakis fastsatte sluttresultatet til 2-0 fem minutter på overtid.  I finalen venter erkerival Rangers som slo Aberdeen 2-1 i den andre semifinalen i dag. Finalen spilles søndag 26. februar med foreløpig kampstart 16:00.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic, Carter-Vickers, Starfelt, Bernabei; Mooy (Turnbull 90), McGregor, Hatate (O'Riley 74); Jota (Abada 74), Kyogo (Giakoumakis 74) og Maeda (Forrest 81) Ikke byttet: Bain, Johnston, Jenz og Kobayashi Gult kort: Giakoumakis Tilskuere: 45.787 Celtics beste: Maeda