Celtic skuffet mot RB Leipzig
12.10.2022
Celtic misbrukte dessverre muligheten til å få være med til sluttspillet i Champions League etter nyttår. Med gårsdagens 0-2 tap mot RB Leipzig i Glasgow, er det beste Celtic kan oppnå en 3. plass i gruppa og spill i Europa League. Gjestene fra Tyskland viste seg som mer kliniske foran mål og vant kampen på to mål mot slutten av 2. omgang. Foran kampen ble de ti som døde i gasseksplosjonen i Donegal hedret med et minutts stillhet og Celtic-spillerne bar sørgebind i kampen.

Daizen Maeda hadde en god mulighet allerede i det første minuttet, men han maktet ikke å få nok kraft på "headingen" på Liel Abadas innlegg. Også RB Leipzig hadde et par brukbare målsjanser innledningsvis. Sakte, men sikkert maktet Ange Postecoglus utvalgte å komme seg inn i kampen. Sead Haksabanovic stod bak det meste av Celtics offensive spill. Celtics første store målsjanse stod Kyogo for etter 24 minutter med et godt skudd. Etter en halvtimes spill hadde Celtic en dobbeltsjanse - først et skudd fra Matt O'Riley som traff stolpen og returen klarte Greg Taylor å sette i tverrliggeren. På dette tidspunktet burde Celtic ha ledet 1-0. Kyogo hadde også ytterligere god målsjanse i en totalt positiv 1. omgang for Celtic.

Gjestene fra Leipzig startet best etter hvilen og Joe Hart måtte i aksjon ved et par anledninger nærmest umiddelbart. Spesielt redningen fra RB Leipzigs kaptein Willi Orban var viktig. James Forrest ble byttet inn like før pause for en skadet Abada til sin 450. kamp for Celtic og hadde et meget bra innlegg til Kyogo kun få minutter inn i 2. omgang. Avslutningen til Celtic var skuffende og RB Leipzig hadde full kontroll den siste halvtimen. Etter 74 minutter viste RB Leipzig seg som det kontringslaget de er kjent for og Timo Werner sendte dem i ledelsen med en avslutning fra kloss hold. Innbytter Giorgos Giakomakis misbrukte Celtics eneste målsjanse i siste halvdel av 2. omgang. Pasningen fra Forrest var det virkelig klasse over, men den greske spissen maktet ikke å få ballen i nettet. Syv minutter før slutt fastsatte en annen innbytter, Emil Forsberg, sluttresultatet til 2-0.

Celtic hadde fortjent mer etter den gode 1. omgangen, men på dette nivået må opplagte sjanser utnyttes til tellende resultat. Nå er det en pause i Champions League og neste kamp er mot Shakhtar Donetsk i Glasgow tirsdag 25. oktober. Den kampen må Celtic vinne for å få spill i Europa League. Før den tid er det to tøffe oppgjør mot hovedstadslagene Hibernian og Hearts. Førstnevnte allerede på lørdag på Celtic Park.

Celtic (4-2-3-1): Hart; Juranovic, Jenz, Carter-Vickers, Taylor; Hatate (Turnbull 66), O'Riley; Abada (Forrest 42), Haksabanovic (Mooy 66), Maeda (Bernabei 80); Kyogo (Giakoumakis 66) Ikke benyttet: Siegrist, Bain, Ralston, Welsh, Abildgaard og Robertson Gult kort: Juranovic og Hatate Tilskuere: 57.565 Celtics beste: Carter-Vickers