Celtic skuffet stort
09.08.2020
Etter den meget overbevisende 5-1 seieren over Hamilton for en uke siden, kom Celtic ned på jorda (eller skal vi si kunstgresset?) på Rugby Park i kveld etter en fryktelig svak kamp. Vasilis Barkas fikk sin debut i Celtics mål, men ellers stilte Neil Lennon med det samme mannskapet som startet mot Hamilton. Celtic skapte svært lite og kampen endte til slutt 1-1 og det må hjemmelaget Kilmarnock være mest fornøyd med. Selv om Lennons utvalgte hadde ballen klarte mest, skapte laget omtrent ikke en eneste reell målsjanse.

Celtic fikk en drømmeåpning da Ryan Christie satte inn et frispark fra nærmere 30 meters hold etter 11 spilte minutter. Det skulle også vise å bli en av de ytterst få målsjansene Celtic skapte. Hjemmelaget Kilmarnock forsvarte seg imidlertid godt med ti mann bak ballen gjennom det meste av kampe  og slapp ikke Celtic mye til. James Forrest og Mohamed Elyounoussi på hver sin kant, skapte nesten ikke noe som helst. Celtics angrepsspill stoppet fullstendig opp foran Kilmarnocks straffefelt. Etter 23 minutter felte Christopher Jullien Nicke Kamba på klønete vis og dommer Alan Muir hadde ikke noe annet valg enn å blåse for straffespark. Veteranen Chris Burke feilet ikke mot Barkas.

Etter pause var Celtic noe bedre enn den bedrøvelige 1. omgangen. Laget laget hadde ballen klart mest (over 70% i flere perioder). Likevel, det ville det seg ikke for gjestene fra Glasgow og spillet inne på Kilmarnock var upresist og tannløst. Det hjalp ikke hjalp ikke at Lennon byttet inn Patryk Klimala etter 66 minutter og laget spilte siste del av kampen med to spisser. Celtic må ta seg kraftig sammen allerede i onsdagens borteoppgjør mot St Mirren. De tre foregående ligakampene mot Klimarnock endte med 3-1 seier til Celtic. I kveld var Lennons menn langt i fra et tilsvarende resultat.

Celtic (4-2-3-1): Barkas; Frimpong (Elhamed 66), Jullen, Ajer, Taylor (Bolingoli 87); Brown (Ntcham 87), McGregor; Forrest, Christie, Elyounoussi; Edouard Ikke benyttet: Bain, Bitton, Soro, Robertson og Dembele Gult kort: Brown Celtics beste: Ingen