Celtic slo Aberdeen på bortebane
14.08.2023
Celtic vant sin andre kamp i Scottish Premiership med 3-1 over Aberdeen på bortebane i går ettermiddag. Brendan Rodgers valgte å stille med det samme mannskapet som startet i premieren mot Ross County for en drøy uke siden. Celtic har en meget god statistikk på Pittodrie i Aberdeen og var ubeseiret på de siste 13 tilsvarendse oppgjørene. Allerede etter 11 minutter ga Liel Abada Celtic ledelsen 1-0. Målet ble godkjent etter at VAR sjekket for "offside". Kampen jevnet seg ut før hvilen og begge lagene scoret et mål hver. Celtics mål kom ved fjorårets toppscorer Kyogo. Dessverre for Celtic måtte Cameron Carter-Vickers forlate banen med skade i pause og ble erstattet av Stephen Welsh. Celtic hadde imidlertid god kontroll i 2. omgang selv 3-1 målet ikke kom før i det 84. minutt ved kampens beste spiller Matt O'Riley.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers (Welsh 45), Nawrocki, Taylor; O'Riley, McGregor, Turnbull (Hatate 45 (Holm 70)); Abada (Yang 70), Kyogo (Forrest 86) og Meada Ikke benyttet: Bain, Tomoki, Bernabei og Haksabanovic Gult kort: McGregor, Turnbull Tilskuere: 18.652 Celtics beste: O'Riley