Celtic slo kraftig tilbake!
23.08.2019
Det var helt tydelig at Neil Lennons utvalgte ville vise fra en helt annen side enn mot CFR Cluj for en drøy uke side. Og det gjorde de også! Gårsdagens kamp mot den svenske ligamesteren AIK var en meget god kamp fra Celtic som kunne innkassere en fullt fortjent 2-0 seier. Lennon valgte å stille med en mer velkjent formasjon - Callum McGregor var tilbake på midtbanen og nykommerne Christopher Jullien og Boli Bolingoli-Mbombo var begge tilbake i startoppstillingen. Kristoffer Ajer måtte nok en gang spille høyreback i Hatem Bad Elhameds skadefravær.

Celtic tok tak i kampen fra start og spesielt vingene James Forrest og Mikey Johnston skapte mye fremover sammen en bevegelig Ryan Christie. Etter et kvarters spill hadde Celtic den første ballen i nettet, men Odsonne Edouard ble korrekt avblåst for "offside". Fem minutter seinere misbruke Johnston en meget stor målsjanse da han kom alene med AIKs målvakt Oscar Linner. Midtveis i omgangen ropte Celtic-spillerne på straffespark. TV-bildene viste at den ungarske dommeren gjorde det riktige å ikke blåse. I pausen ble Fraser Forster prestert til øredøvende jubel. Den gamle målvaktshelten hadde signert en leieavtale med Celtic tidligere på ettermiddagen.

Tre minutter etter pause fikk endelig Celtic uttelling for sitt spillemessige overtok da Bolongoli-Mbombos spilte presist gjennom til Forrest. Høyrevingen satte ballen sikkert i nettet selv om Linner fikk en hånd på den. Skuddet såpass hardt og velplassert at målvakten ikke greide å stoppe det. AIK forsvarte seg langt bedre i 2. omgang og gode forsøk fra Christie og Johnston ble avverget. Etter 72 minutter fikk Celtic frispark. Edouard satte ballen elegant over muren fra omtrent 25 meters gold og Celtic hadde doblet ledelsen sin. Et fantastisk utført frispark fra den franske spissen! Mot slutten av kampen misbrukte McGregor og innbytter Olivier Ntcham hver sin gode målsjanse.

Celtic sikret seg et godt utgangspunkt foran returen i Stockholm om en uke. Det vil likevel bli en langt tøffere oppgave for Lennons menn, men forhåpentligvis sikrer Celtic seg en plass i gruppespillet i Europa League. Førstkommende søndag venter en ny tøff oppgave på Celtic Park når Hearts kommer på besøk. Sesongen 2019/20 er for alvor på gang!

Celtic (4-2-3-1): Gordon; Ajer, Jullien, Simunovic, Bolingoli-Mbombo; Brown, McGregor; Forrest (Ntcham 82), Christie, Johnston (Morgan 82); Edouard (Bayo 84) Ikke benyttet: Hazard, Hayes, Bitton og Griffiths Gult kort: Bolingoli-Mbombo Tilskuere: 40.885 Celtics beste: Christie