Celtic slo kraftig tilbake!
07.03.2020
Celtic slo kraftig tilbake etter arbeidsuhellet mot Livingston på onsdag kveld. Hjemme på Celtic Park i ettermiddag ble det en komfortabel 5-0 seier etter et "hat-trick" av Leigh Griffiths. Sammen med Tom Rogic var Griffiths tilbake i startoppstillingen etter å ha startet på benken mot Livingston. Det virkelig sprudlet av Celtic i ettermiddag, laget var totalt overlegne St Mirren og leverte en meget god forestilling.

Etter 18 minutter gikk Celtic opp til 1-0 hvor Griffiths styrte inn Odsonne Edouards innlegg fra kloss hold. St Mirrens spillere ropte på "offside", men TV-bildene viste at dommer Gavin Duncan gjorde det korrekte ved å ikke blåse. Edouard hadde et godt lang skudd like etter. Dessverre for Celtic var St Mirrens målvakt Vaclav Hladky med på notene og fikk slått ballen til hjørnespark. Også James Forrest og Rogic mislyktes med å overliste Hladky. Et minutt før pause sørget et meget godt veggspill mellom Edouard og Griffiths at sistnevnte kom alene med Hladky og dermed doblet Celtic ledelsen.

Etter hvilen fortsatte Celtic det agressive spillet og skapte flere gode målsjanser. Først kom Callum McGregor nærme med et godt langskudd før Edouard ga Celtic ledelsen 3-0 etter 55 spilte minutter. Mottaket, vendingen og avslutningen til franskmannen var det virkelig klasse over! Griffiths scoret sitt tredje mål et drøyt kvarter før slutt da Forrests presise tversoverpasning til Griffiths åpnet hele St Mirrens forsvar. På overtid fikk Celtic straffe da innbytter Hatem Abd Elhamed ble felt innenfor feltet. McGregor satte straffesparket kontant i mål.

Celtic leverte som nevnt en meget god kamp og igjen var laget slik vi var til å se det med hurtig spill fremover i lengderetningen. Neste søndag møter Lennons menn erkerivalen Rangers på Ibrox i en meget viktig kampen om ligagullet i Skottland.

Celtic (3-5-2): Forster; Bitton, Jullien, Ajer (Elhamed 80); Forrest, Brown, McGregor, Rogic (Christie 72), Taylor; Griffiths og Edouard (Elyounoussi 76) Ikke benyttet: Gordon, Frimpong, Hayes og Bayo Gult lort: Brown Tilskuere: 58.998 Celtics beste: Griffiths