Celtic slo kraftig tilbake
09.11.2020
Celtic slo kraftig tilbake etter den begredelige kampen mot Sparta Praha i Europa League på torsdag. Neil Lennon skal visst nok ha vist kampen på video i sin helhet som en oppbygging til gårsdagens kamp mot Motherwell. Hvorvidt dette var utslagsgivende vites ikke, men det var tydelig at spillerne ville revansjere det ydmykende tapet og det var en helt tæl og innsats mot Motherwell. Lennon foretok to endringer i forhold til torsdagens kamp. Shane Duffy og Odsonne Edouard ble benket til fordel for Kristoffer Ajer og Albian Ajeti.

Det tok kun åtte minutter før Mohamed Elyounoussi ga Celtic ledelsen 1-0. Albian Ajeti dro seg fri på høyresiden og sendte av gårde et skudd i motsatt hjørnet. Skuddet traff stolpen og nordmannen var påpasselig fremme og kunne enkelt sette ballen i nettet. Hjemmelaget Motherwell kom mer inn kampen og produserte et par halvsjanser innledningsvis, men det nykomponerte midtforsvaret med Nir Bitton og Ajer ryddet godt opp. Etter 27 minutter doblet Elyounoussi Celtics ledelse etter et godt angrep hvor både Jeremie Frimpong og Tom Rogic. Celtic burde ha scoret ytterligere et mål før pause, men avslutningen til Ryan Christie var ikke presis nok. Kontringen til Celtic i dette situasjonen var det langt bedre klasse over.

Celtic fortsatte presset etter pause. Imidlertid var det Motherwell som hadde den første målsjansen og kun en resolutt inngripende av Diego Laxalt hindret redusering. Ajeti burde ha scoret Celtics tredje mål etter meget godt forarbeid av Rogic. Dessverre for Celtic satte den sveitsiske spissen ballen i nettveggen. Mot spillets gang reduserte Motherwell etter 73 minutter på en god "heading" av Declan Gallagher. Det tok ikke mer enn tre minutter før Celtic svarte med et hodestøt fra Elyounoussi. Innbytter Hem Abd Elhamed sendte en meget presist innlegg fra høyresiden som nordmannen satte hodet. Dette var Elyounoussis 10. mål for sesongen og han er nå klubbens toppscorer. Det er en stund siden Celtic har hatt en midtbanespiller som toppscorer.

Olivier Ntchan fastsatte sluttresultatet til 4-1 fire minutter før full tid. Nå venter en ny landslagspause for Celtic og neste kamp er ikke før 21. november. La oss håpe at klubben unngår smittede spillere denne gangen. Forrige gang ble det tre smittede og en i karantene.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Frimpong (Elhamed 70), Bitton, Ajer (Duffy 78), Laxalt; Brown, McGregor; Christie, Rogic (Ntcham 84), Elyounoussi; Ajeti (Edouard 70) Ikke benyttet: Barkas, Taylor, Turnbull, Griffiths og Klimala Gult kort: Ingen Celtics beste: Elyounoussi