Celtic Supporters Club in Norway
Celtic sløste med sjansene!
14.09.2019
Etter en uke med landslagspause var det i ettermiddag endelig klart for ligarunde i Scottish Premiership igjen. Celtic tok den korte turen til New Douglas Park i Hamilton. Heldigvis hadde ingen av spillerne pådratt seg skader i løpet av landslagsoppholdet slik at Neil Lennon kunne stille med sitt beste mannskap. Mohamed Elyounoussi fikk muligheten fra start og ble dermed den syvende nordmannen i klubbens historie. Han fikk muligheten som venstreving, hadde målgivende pasning til kampens eneste mål og klarte seg ellers meget bra. 

Celtic tok initiativet rett fra avspark og satte press på hjemmelaget på kunstgresset i Hamilton. Elyounoussi hadde Celtics første avslutning på mål og like etter kom den nevnte målgivende pasningen. En meget godt angrep av Celtic hvor Odsonne Edouard "flikket" ballen videre til Elyounoussi som igjen dro seg fri og la et presist innlegg til James Forrest. Sistnevnte satte ballen utagbart i nettet etter tre minutters spill.  Edouard var forresten den spilleren med størst suksess i landslagspausen med fire mål på to kamper for Frankrikes U-21 lag. 

Resten av omgangen var enveiskjøring fra Celtics side, men de gjorde det for vanskelig for seg selv mot et godt organisert Hamilton-forsvar. Det ble litt for omstendelig og litt for mange trekk fra Celtics side. Med normal uttelling burde Celtic ha ledet med minst tre mål til pause. Etter pause sank både kvaliteten og intensiteten betraktelig og Celtic hadde kun en kvalifisert målsjanse. Den var til gjengjeld meget stor da Forrest´ skudd i undersiden ac tverrliggeren og ut. 

Hjemmelaget kom mer med i kampen og burde ha utlignet midtveis i andre omgangen da Alex Gogic fikk stå fullstendig umarkert, men "headingen" hans var alt for svak. Hatem Abd Elhamed ble felt innenfor straffefeltet og Celtic burde ha fått straffespark, men dommer Don Robertson blåste ikke. Christopher Jullien fikk en kraftig smell i hode etter en duell og ble liggende nede i noen minutter, men den franske hardhausen reiste seg og spilte ferdig kampen.

Celtic var ineffektive på et dårlig kunstgressdekke i Hamilton. Likevel det viktigste var tre poeng og å holde nullen bakover. Første omgang var meget positiv med mange målsjanser. Hyggelig var det å se Tom Rogic tilbake på banen etter et lengre skadeopphold, men det var ikke australierens kamp. Callum McGregor virket sliten etter landslagspausen og det var merkelig at ikke Olivier Ntcham fikk spilletid. Effektiviteten må betraktelig opp når Celtic reiser til Frankrike og møter Stade Rennais i Europa League på torsdag og vanskelig hjemmekamp mot Kilmarnock neste søndag. 

Celtic (4-2-3-1): Forster; Elhamed, Ajer, Jullien, Bolingoli-Mbombo; Brown, McGregor; Forrest, Christie (Hayes 90), Elyounoussi (Rogic 67); Edouard (Bayo 77) Ikke benyttet: Gordon, Bauer, Ntcham og Griffiths Gult kort: Ingen Tilskuere: 5.300 Celtics beste: Forrest 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter