Celtic sløste med sjansene!
26.12.2019
Ettermiddagens kamp var nok et eksempel på at Celtic sløste med målsjansene. Neil Lennons utvalgte skapte langt flere målsjanser enn sluttresultatet 2-1 skulle tilsi. Celtic var altfor omstendelig i den siste halvdelen og burde ha vunnet med langt større margin. Lennon valgte å gi de samme 11 spillerne som startet mot Aberdeen sjansen på nytt mot St Mirren. Celtics spillere spilte med sørgebånd for å hedre den tidligere spilleren Duncan McKay som døde noen dager tidligere. Han spilte 236 kamper for klubben i perioden 1955 til 1964 og var kaptein i to sesonger.

Kampen åpnet jevnt og begge lag skapte noen brukbare målsjanser innledningsvis. Odsonne Edouard stod bak Celtics første med et godt skudd like over tverrliggeren til St Mirren. Etter 22 spilte minutter kontret Celtic inn 1-0. Ryan Christie vant ballen på midtbanen og spilte fri Edouard. Sistnevnte mistet ballen og Callum McGregor satte den først i stolpen før han påpasselig fremme på returen. Ti minutter seinere doblet Celtic ledelsen ved James Forrest. Han satte ballen enkelt i mål fra kloss hold etter at Edouard hadde spilt ham fri. Celtic var meget effektive før pause med to mål p tre målsjanser!

Celtic hadde også den første målsjansen etter pausen. Nok en gang var Forrest på ferde, men avslutningen var dessverre ikke presis nok. Like etter kom Jeremie Frimpong nære med et godt plassert skudd. Hjemmelaget kom mer med i spillet etterhvert og Celtic kunne takke Fraser Forster for at det fortsatt stod 2-0 midtveis i omgangen. Christopher Jullien "headet" like over St Mirrens tverrliggeren. Nærmest nettkjenning for Celtic i 2. omgang kom imidlertid Boli Bolingoli. Hjemmelaget gode målvakt Vaclav Hladky vartet opp med en reaksjonsredning av ypperste klasse på Bolingolis forsøk. Et minutt før slutt reduserte hjemmelaget til 2-1 på frispark som traff Jullien i muren og Forster var totalt utspilt.

Om tre dager spilles den siste kampen i 2019 for Celtic. Det er på hjemmelaget mot erkerivalen Rangers. Til denne kampen må Celtic være nødt til å være mye mer kliniske foran mål enn det de var i ettermiddag.

Celtic (4-3-3): Forster; Frimpong, Jullien, Ajer, Bolingoli; Brown, Ntcham, McGregor; Forrest (Johnston 6), Edouard (Griffiths 87) og Christie Ikke benyttet: Gordon, Bauer, Taylor, Bitton og Rogic Gult kort: Jullien Tilskuere: 6797 Celtics beste: McGregor