Celtic stod i mot presset
27.08.2021
Celtic holdt på å rote det skikkelig til for seg selv i går kveld med to store tabber i 1. omgang. Heldigvis klarte Ange Postecoglous utvalgte å hente seg inn igjen og stod i mot presset fra hjemmelaget AZ Aklmaar. Dermed er Celtic klar for gruppespillet i Europa League etter 3-2 sammenlagt. Verken James Forrest eller James McCarthy var med på turen til Nederland grunnet skader. Postecoglou gjorde en endring i forhold til laget som startet mot St Mirren på lørdag da Tom Rogic erstattet Odsonne Edouard i startoppstillingen.

Allerede etter tre minutter fikk Celtic en drømmestart på kampen med et meget vakkert mål. Anthony Ralston slo en perfekt langpasning til Liel Abada som forserte ned langs høyresiden og la inn til en fremadstormende Furuhashi. Tre minutter seinere rotet Stephen Welsh og Joe Hart det til slik at Zakaria Aboukhlal enkelt kunne utligne til 1-1. Hart må nok ta mesteparten av skylden for baklengsmålet da han var meget passiv i situasjonen. Adam Montgomery erstattet Greg Taylor som pådro seg en skulderskade allerede etter 24 minutter. To minutter seinere rotet Carl Starfelt ballen i et eget nett etter en meget svak involvering.

Som nevnt innledningsvis så klarte Celtic å kjempe seg tilbake inn i kampen igjen. Begge lagene skapte omtrent like mange målsjanser i resten av omgangen. Etter hvilen var AZ Alkmaar best og sendte mange innlegg inn i Celtics midtforsvar. Starfelt og Welsh hadde heldigvis fått selvtilliten tilbake og ryddet opp både i lufta og langs bakken. Postecoglou valgte å ta ut en lite involvert Rogic og erstatte ham med Edouard etter 60 minutter og det ga Celtic en ny dimensjon fremover. Franskmannen skapte noen målsjanser i samarbeid med Furuhashi og David Turnbull.

Det siste kvarteret satte AZ Alkmaar virkelig press på Celtic som heldigvis maktet å stå i mot. Starfelt var nok den som var mest fornøyd da dommeren blåste av og Celtic var sikret en plass i gruppespillet i Europa League. På søndag er det ny kamp i sesongens første Glasgow-derby på Ibrox og tirsdag i neste uke stenger overgangsvinduet.

Celtic (4-1-4-1): Hart; Ralston, Startfelt, Welsh, Taylor (Montgomery 24); McGregor; Abada, Rogic (Edouard 60), Turnbull, Christie; Furuhashi (Soro 86) Ikke benyttet: Barkas, Bain, Bitton, Urhoghide, Bolingoli, Shaw, Robertson og Ajeti Gult kort: Montgomery og McGregor Tilskuere: ca. 10.000 Celtics beste: Furuhashi