Celtic tapte for et bedre lag!
30.12.2019
Gårsdagens Glasgow-oppgjør ble en skuffelse for Celtic og det var liten tvil om at Rangers var det beste laget i denne kampen. Celtics seiersrekke i Scottish Premiership endte på 11 kamper. Rangers ville mest og var kliniske foran Celtics mål og vant fullt fortjent 2-1. Som vanlig var ikke kamp fri for dramatikk og Alfredo Morelas ble nok en gang utvist for usportslig opptreden. Neil Lennon valgte noe overraskende å sette inn Mikey Johnston for Olivier Ntcham. Det var også den eneste forskjellen i forhold til startoppstillingen i de to siste kampene.

Kampen åpnet forsiktig fra begge lag. Det ble nesten ikke skapte en reell målsjanse den første halvtimen og det hele var ganske kjedelig å se på. Etter 30 minutter blåste dommer Kevin Clancy for et straffesparket for Celtic. Christopher Jullien ble holdt i trøya innenfor Rangers straffefelt og TV-bildene viste at dommeren hadde rett. Dessverre så var Ryan Christes tilløp litt for enkelt å lese for Rangers´ målvakt Alan McGregor. Celtic kom nærme like etter og også denne gangen var det Jullien som raget høyest i lufta. Rangers scoret på sin første målsjanse i kampen etter 36 minutter da Ryan Kent på "volley" sendte Borna Barisic´ presise innlegg i mål. Fem minutter utlignet Celtic ved Odsonne Edouard. Det spørs nok om ikke dette burde ha vært avblåst da skuddet til Callum McGregor gikk via armen til Edouard før sistnevnte satte den i mål. Hadde det vært VAR i skotsk fotball så ville det vært tvilsomt om målet hadde blitt godkjent.

Etter en jevnspilt 1. omgang var Rangers det beste laget etter pause. Allerede innledningsvis misbrukte Morelos en brukbar målsjanse. Celtic ble virkelig presset bakover de første minuttene av 2.  omgang og Rangers var nærme ved flere anledninger. Det var derfor ikke ufortjent at Barisic ga bortelaget ledelsen 2-1 etter 56 spilte minutter. Målet kom etter et hjørnespark og kroaten vant i lufta mot Kristoffer Ajer. Nok en gang en skuffende inngripen av nordmannen og ikke ulikt da Sam Cosgrove scoret for Aberdeen for en drøy uke siden. Et altfor enkelt mål å slippe inn! Celtic kom seg etter baklengsmålet, men ble altfor upresise foran Rangers mål. Edouard hadde en godt skudd som McGregor fikk slått til hjørnespark. Midtveis i omgangen slo Ajer et godt innlegg som dessverre gikk forbi alle i feltet. Rangers hadde egentlig god kontroll resten av kampen.

Morelos fikk sitt andre gule kort da han kastet seg rett ned foran innbytter Olivier Ntcham mot slutten av kampen. Ntcham var ikke i nærheten av Morelos og en helt korrekt avgjørelse av dommer Clancy. Morelos måtte også denne gangen forlate banen uten mål mot Celtic. I dramatikken som fulgte ble også en av Rangers´ trenere sendt av banen med rødt kort for å angrepet fjerdedommeren.

I denne kampen var det vingene James Forrest og Johnston som sviktet Celtic. De kom aldri til sin rett mot et kompakt Rangers-forsvar. Også Jeremie Frimpong ble bokstavelig talt for lett selv om han forsøkte å gjøre sitt beste. Nå venter en høyest fortjent vinterpause i Scottish Premiership og Celtic vil som vanlig reiste på treningsopphold til Dubai. Forhåpentligvis har klubben seg noen forsterkninger til neste kamp som er 4. runde i den skotske cupen mot Partick Thistle 18. januar.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Frimpong, Jullien, Ajer, Bolingoli; Brown, McGregor; Forrest (Ntcham 68), Christie (Griffiths 80), Johnson (Bitton 68); Edouard Ikke benyttet: Gordon, Bauer, Hayes og Rogic Gult kort: Bolingoli, Christie og Brown Tilskuere: 59902 Celtics beste: McGregor