Celtic tapte for Preston
17.07.2021
Ange Postecoglou fikk sitt første møte med Celtic Park i kveldens treningskamp mot Preston North End. Celtic hadde fått tillatelse til å slippe inn 3.000 tilskuere. Kampen endte 0-1 etter mål av Ben Whiteman på et noe billig straffespark etter 64 minutter.  Kampen ble også et gjensyn med tidligere Celtic-spiller Scott Sinclair som fortsatt er meget populær på Celtic Park. Verken Mikey Johnston eller Karamoko Dembele ble friskmeldt etter skadene de pådro seg mot Bristol City på onsdag.

Liel Abada fikk sin første kamp for Celtic da han kom inn for Adam Montgomery etter 60 minutters spill og imponerte tidvis i den halvtimen han fikk spill. Etter 74 minutter misbrukte israelitten en meget god målsjanse. Utvilsomt var dette den svakeste kampen under Postecoglous ledelse. Ballen gikk altfor sakte fremover og Celtic maktet ikke å utnytte de overgangsmulighetene de fikk.

På tirsdag møter Celtic FC Midtjylland i kvalifisering til gruppespillet i Champions League. Dette blir den første syretesten for Postecoglou i en kamp hvor Celtic har fått tillatelse til å slippe inn 9.000 tilskuere.

Celtic (4-5-1): Barkas (Bain 46); Ralston (O'Connor 73), Urhoghide (Murray 46), Welsh (Hjelde 60), Taylor (Bolingoli 60); Moffat (Henderson 46), McGregor (Robertson 73), Shaw (Coffey 73), Turnbull (Rogic 60), Montgomery (Abada 60); Ajeti (Edouard 60)