Celtic til ligacupfinale!
03.11.2019
To mål av Mohamed Elyounoussi og to av Scott Brown bidro sterkt til at Celtic i går kveld tok seg til fjerde strake ligacupfinale. Neil Lennon ga unggutten Jeremie Frimpong en ny mulighet fra start og Tom Rogic ble foretrukket i startoppstillingen fremfor Ryan Christie. Bortsett fra dette startet Celtic med samme mannskap som mot St Mirren på onsdag. Det var lenge uklart om Brown ville bli skadefri til gårsdagens kamp, men heldigvis rakk kapteinen dette. Med sine mål i går kveld, har Elyounoussi nå kommet opp i syv totalt og det på kun ti kamper.

Hibernian hadde kampens første målsjanse med et skudd like over Celtics tverrligger av Daryl Horgan. Etter 18 minutter sendte Elyounoussi Celtic i ledelsen da han satte hodet til James Foresst´presise innlegg. Dette var en meget flott utført kontring av Celtic! To minutter seinere doblet Callum McGregor Celtics ledelse etter nok et flott angrep. En langpasning fra Christopher Jullien åpnet hele Hibernians forsvar - Odsonne Edouard satte først ballen rett på målvakt før McGregor var påpasselig fremme på returen. Muligens var Edouard i "offside" da han mottok ballen fra Jullien, men linjedommeren markerte ikke. Hibernian reduserte ni minutter før pause ved svenske Melker Hallberg. Det kan stilles spørsmålstegn om ikke svensken også var i "offside". I det 44. minutt sendte Rogic en nydelig slått pasning til Edouard som stormet forbi hele forsvaret til Hibernian. Heldigvis for Celtic valgte franskmannen den riktige løsningen ved å slippe ballen til Elyounoussi istedenfor å avslutte selv.

Elyounoussi burde ha scoret sitt tredje mål for kvelden i begynnelsen av 2. omgang, men skuddet hans traff innsiden av stolpen og gikk ut. Like etter var det Browns tur til å komme på scoringslista - Hibernians målvakt Chris Maxwell mistet en ball i feltet og Celtics kapteinen kunne enkelt dytte den i nettet. To minutter seinere reduserte Hibernian til 2-4 ved sin toppscorer Florian Kamberi. I denne situasjonen må det være lov å være kritisk til Celtics forsvarsspill. Hibernian fikk "blod på tann" etter mål og skapte et par gode målsjanser og nærmest kom Christian Doidge med et skudd som strøk tverrliggeren til Fraser Forster. Celtic fastsatte sluttresultatet til 5-2 et minutt før slutt ved Brown. Det var kapteinen selv som startet angrepet og han måtte ha to muligheter for å score da hans første skudd gikk rett i kroppen på Maxwell.

I finalen i turneringen som nå offisielt heter Betfred Cup møter Celtic enten Hearts eller Rangers. Den spilles på Hampden Park søndag 8. desember. I kommende uke reiser Celtic til Roma og møter Lazio i en meget tøff bortekamp på torsdag før Motherwell er motstander på Celtic Park søndag 10. november.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Frimpong, Jullien, Ajer, Bolingoli-Mbombo (Hayes 45); Brown, McGregor; Forrest (Elhamed 66), Rogic (Christie 79), Elyounoussi; Edouard Ikke benyttet: Gordon, Bitton, Ntcham og Johnston Gult kort: Ingen Tilskuere: 46.782 Celtics beste: Brown