Celtic-toget kjører videre
06.02.2023
Med fare for gjentakelse fra de siste tre kamprapportene - Celtic-toget kjører ufortrødent videre og i går ble det innkassert nok en solid i seier med 4-1 over St Johnstone i Perth. Det er noe solid over Ange Postecoglous lag for tiden - ikke spektakulæt, men solid som et godt gammeldags godstog. Aaron Mooy fikk tillit i startoppstillingen på bekostning av Matt O'Riley. Dett var den neste endringen Postecoglou foretok seg fra kampen mot Livingston på onsdag.

Celtic forsøkte å spille sin vanlige underholdene fotball, men det var vanskelig på en meget dårlig gressmatte på McDiarmid Park. Alistair Johnston hadde Celtics beste mulighet etter ni minutters spill da skuddet hans gikk like utenfor stolpen til St Johnstone. Fire minutter seinere fikk Celtic endelig uttelling. Målet var et selvmål av Andrew Considine og det var hans andre ball i eget nett mot Celtic denne sesongen. Kyogo doblet Celtics ledelse halvveis i omgangen etter et godt angrep hvor både Mooy og Jota var involvert. Dette var den japanske spissen 22. mål for Celtic i 2022/23-sesongen. Klarer han å nå 30 før sommeren?

Tre minutter seinere reduserte St Johnstones Drey Wright med et godt langskudd. Det som ikke var like bra, var Reo Hatates balltap på midtbanen. Mooy satte inn Celtics 3. mål like før pause og da var kampen i realiteten over. Første halvtime av 2. omgang ble en antiklimaks - Celtic hadde riktignok kontroll, men ingen av lagene skapte målsjanser av betydning. Daizen Maeda stod på Celtics første reelle målsjanse etter pause med et godt skudd etter 61 minutters spill.

Postecoglou satte inn Liel Abada og Matt O'Riley med underkant av 20 minutter igjen å spille. Førstnevnte "stjal" ballen fra Mooy og avsluttet over tverrliggen. Hadde Abada latt ballen gå til en totalt umarkert Mooy kunne resultatet ha blitt annerledes. Det var likevel en annen innbytter, David Turnbull, som fastsatte sluttresultatet til 4-1. Celtic kunne innkassere sin syvende strake seier i liga og cup i 2023. Førstkommende lørdag kommer St Mirren på besøk i 5. runde i den skotske cupen.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; MvGregor, Mooy (Turnbull 79), Hatate (Abada 69); Jota (Haksabanovic 87), Kyogo (Oh 79) og Meada (O'Riley 69) Ikke benyttet: Bain, Kobayashi, Iwata og Forrest Gult kort: Taylor og Turnbull Tilskuere: 7.758 Celtics beste: Mooy