Celtic vant utsatt kamp!
19.12.2019
Celtic tok sin niende strake seier i Scottish Premiership med 2-0 over Hearts i Edinburgh i går kveld. Kampen skulle egentlig vært spilt 2. november, men da møtte Celtic Hibernian i semifinalen i ligacupen. Ryan Christie og Jonny Hayes var begge tilbake i startoppstillingen etter noen kamper fravær med skader og førstnevnte svarte på tilliten ved å score Celtics første mål.

Kampen var jevnspilt innledningsvis og Hearts skapte et par brukbare målsjanser. Hjemmepublikummet ropte på straffespark da Oliver Bozanic fikk en dytt i ryggen av Scott Brown. Like etter styrte Bozanic en "heading" like utenfor målet til Fraser Forster. Celtic hadde egentlig ikke noen stor målsjanse før i 27. minutt da Christie satte inn 1-0. Målet kom etter et godt angrep hvor både Odsonne Edouard og James Forrest var involvert. Sistnevntes "flikk" til Christie åpnet hele Hearts´forsvar og Christie bommet ikke alene med Hearts´målvakt Joel Pereira. Hælsparket fra Edouard til Forrest i trekket foran var det virkelig klasse over! Christie kom nære uttelling like etter på et skudd som nok var ment som et innlegg, men ti minutter før slutt burde Christie ha doblet ledelsen etter å ha blitt frispilt av Oliver Ntcham. Fem minutter før pause kom endelig Celtics andre mål for kvelden - igjen var det Forrest som var nest sist på ballen og Ntcham kunne simpelthen ikke bomme i denne situasjonen.

Hearts hadde den første brukbare målsjansen etter hvilen ved Sean Clare, men avslutningen hans stod ikke i stil med resten av angrepet. Like etter satte Callum McGregor  en ball i nettet Pasingen fra Edouard gikk via en Hearts-forsvarer. Dessverre for Celtic oppfattet ikke dommer Bobby Madden situasjonen og blåste for "offside". Edouard "headet" et frispark fra McGregor i stolpen og nærmere et mål til kom ikke Celtic på Tynecastle i går kveld. Celtic ville ha straffespark da Edouard ble felt innenfor på tampen av kampen. Dommer Madden valgte å ikke blåse.

Dette var nok en viktig bortesier for Celtic. Med en kamp mer spilt enn Rangers økte Celtic ledelsen i Scottiah Premiership til fem poeng. Interessant er det at Celtic på like mange kamper har tatt ti poeng mer enn i forhold til fjorårssesongen. Celtic har nå 46 poeng på 17 ligakamper mot 36 på samme antall kamper forrige sesong.

Celtic (3-5-2): Forster; Frimpong, Jullien, Ajer, Hayes; Brown, McGregor; Forrest (Bitton 83), Ntcham, Christie; Edouard (Griffiths 83) Ikke benyttet: Gordon, Taylor, Morgan, Rogic og Bayo Gult kort:
Ajer og Brown Tilskuere: 17.297 Celtics beste: Christie