Celtic var gode etter pause
14.04.2024
Med fare for gjentakelse så lignet gårsdagens kamp på mange andre denne våren. Celtic skapte nesten ingenting før pause, men en god 2. omgang sikret tre nye poeng. Skader på Liam Scales og Daizen Maeda medførte at Brendan Rodgers måtte foreta noen endringer i startoppstillingen. Maik Nawrocki startet i midtforsvaret for første gang siden slutten av januar og Yang Hyun-jun erstattet Meada på venstre kant.

Som nevnt innledningsvis var 1. omgang meget svak fra begge lag. Celtic hadde kun en avslutning på mål og det var et skudd fra Matt O´Riley etter 27 minutters spill. Det var et helt annet Celtic som entret banen etter hvilen og Reo Hatate ga hjemmelaget ledelsen etter 52 minutter. Målet var en velplassert skudd av den japanske midtbanespilleren. Åtte minutter seinere "stupheadet" Kyogo et meget godt innlegg fra Alistair Johnston utagbart for St Mirrens målvakt. Innbytter Luis Palma misbrukte et god målsjanse like etter etter at han kom på banen. Fire minutter før slutt fastsatte en annen innbytter, Adam Idah, sluttresultatet til 3-0.

Dette var den siste kampen i grunnspillet i Scottish Premiership. Nå har alle klubbene spilt mot hverandre tre ganger og de beste seks møtes en gang til. Tilsvarende møtes de seks dårligste hverandre. Siden Rangers overraske tapte 2-3 mot Ross County i dag, leder Celtic nå tabellen med fire poengs forsprang til erkerivalen. Rangers har imidlertid en utsatt kamp mot Dundee. Neste helg er det semifinaler i den skotske cupen og Celtic møter Aberdeen på lørdag med avspark 13:30.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Nawrocki (Welsh 65), Taylor; O´Riley, Iwata (McGregor 71), Hatate (Bernardo 71); Kühn (Forrest 80), Kyogo (Idah 71)  og Yang (Palma 71) Ikke benyttet: Bain, Ralston og Lagerbielke Gult kort: Ingen Tilkuere: 58.888 Celtics beste: Hatate