Celtic videre i den skotske cupen!
19.01.2020
Tittelforsvarer Celtic tok seg relativt enkelt til 5. runde i den skotske cupen i går kveld. Dette ble gjort ved å beseire byrival Partick Thistle 2-1 på Firhill. Celtic har tilbragt deler av vinterpausen på et treningsopphold i Dubai. Neil Lennon valgte å spille med to spisser i en 4-4-2 formasjon med Odsonne Edouard og Leigh Griffiths på topp.

Celtic tok initiativet i kampen fra startet og vingbackene Jeremie Frimpong og Greg Taylor startet begge offensivt og bidro begge vesentlig til klubbens gode åpning. Edouard hadde den første målsjansen etter kun fire minutters spill. To minutter seinere måtte Nir Bitton forlate banen med noe som så ut som en "hamstring" og ble erstattet av Jozo Simunovic. Sistnevnte spilte sin første kamp siden borteoppgjøret mot AIK i Europa League i slutten av august. Kampens første virkelig store målsjanse kom etter ti minutters spill ved Edouard. Tom Rogic var delaktig i oppbyggingen av angrepet. Like etter utnyttet Griffiths en svak klarering i vertenes midtforsvar og Celtic ledet høyest fortjent 1-0. Det var tydelig at målet virkelig betydde mye for Griffiths som har slitt med personlige problemer utenfor banen lenge.

Edouard skapte ytterligere et par gode målsjanse før hvilen, men skuddfoten var dessverre ikke helt presist innstilt. Det ble en dramatisk avslutning på omgangen. Først skulle Frimpong ha hatt et straffespark da han ble dyttet oversende innenfor Partick Thistles straffefelt. Like etter avsluttet tidligere Celtic-spiller Kenny Miller i stolpen etter svakt forsvarsspill av Celtic. Kampen falt i kvalitet etter pausen, men Christopher Jullien burde ha scoret allerede etter fem minutter på en god "heading". Celtic presset på utover omgangen og spesielt Rogic var involvert i mye. Dessverre så stoppet Celtics spill fullstendig opp de siste tyve meterne.

Etter 78 minutter doblet Celtic ledelsen ved Callum McGregor. Ballen gikk via en Partick Thistle-spiller og utmanøvrerte hjemmelaget målvakt. Ti minutter før slutt fikk nyervervelsen Patryk Klimala sin debut da han erstattet Griffiths. Den polske spissen fikk imidlertid ikke vist seg frem. Det ble dramatisk også på overtid av 2. omgang da hjemmelaget fikk et tvilsomt idømt straffespark. Jullien mistet ballen og Partick Thistle kunne kontre. Frimpong satte inn en takling på Dario Zanatta og unggutten var helt tydelig først på ballen. Dommeren så det annerledes og blåste for straffespark og dermed endte kampen med en 2-1 seier til Celtic.

Celtic (4-4-2): Forster; Frimpong, Jullien, Bitton (Simunovic 6), Taylor; Brown, Ntcham, McGregor, Rogic (Arzani 85); Griffiths (Klimala 80) og Edouard Ikke benyttet: Gordon, Bauer, Hayes og Bolingoli Gult kort: Frimpong Tilskuere: 9.542 Celtics beste: Rogic