Celtic Supporters Club in Norway
Clyde ble ingen hindring!
09.02.2020
For 14 år siden gikk Celtic på en av sine verste nederlag i moderne tid da klubben tapte 1-2 mot Clyde i den skotske cupen. Kampen huskes best som Roy Keanes debut for Celtic og ikke minst den kinesiske midtstopperen Du Wei som spilte sin første og siste kamp for Celtic. Slik skulle det heldigvis ikke gå på et forblåst Broadwoodi ettermiddag. Selv om Neil Lennon (som var med å tape for Clyde for 14 år siden) gjorde i alt seks endringer i forhold til  laget som startet mot Motherwell på onsdag, vant Celtic relativt enkelt 3-0 og tok seg til kvartfinalen. Odsonne Edouard og Callum McGregor ble hvilt og Lennon gikk tilbake til en 4-2-3-1 formasjon hvor Patryk Klimala fikk muligheten som enslig spiss. 

Olivier Ntcham som fylte 24 år i dag var Celtics bestemann og hadde også klubbens første målsjanse. Det var heller ikke ufortjent at det var nettopp franskmannen som ga Celtic ledelsen 1-0 etter 16 minutter på et godt. Den polske spissen Klimala fikk sin første kamp fra start og han jobbet utrettelig på topp uten å komme til de største målsjansene. Først ti minutter før pause testet han hjemmelagets målvakt skikkelig med et meget godt skudd som burde ha gått i mål. Like før pause fikk Klimala sin assist da han "flikket" ballen til Scott Brown som satte den i mil fra kloss hold. 

Etter hvilen hadde Celtic relativ god kontroll selv om laget ikke skapte altfor mange målsjanser. Clyde skal ha honnør for å forsvare seg godt og slapp heller ikke Celtic til ved så mange anledninger. Det skulle gå nesten hele omgangen før innbytter Vakoun Issouf Bayo fastsatte sluttresultatet til 3-0. Mohamed Elyounoussi overrasket i sin venstrekantposisjon spesielt med tanke på et at det er flere  måneder siden han spilte sist. 

Celtic fortsatter det tette kampprogrammet ved å møte Hearts førtskommende  onsdag før Aberdeen venter i en vanskelig bortekamp søndag om en uke. Deretter er det klart for Europa League og to oppgjør mot FC København. PS! Celtics draktansvarlig gjorde en tabbe da det stod "Kilmala" på ryggen til Patryk Klimala!
 
Celtic (4-2-3-1): Bain; Bauer, Jullien, Ajer, Bolingoli; Brown, Ntcham; Forrest (Hayes 71), Christie, Elyounoussi (Shved 86); Klimala (Bayo 86) Ikke benyttet: Forster, Taylor, Soro og Griffiths Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 7.000 Celtics beste: Ntcham


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter