De nestbeste overbeviste
10.12.2021
Ikke overraskende valgte Ange Postecoglou å gi noen av sine nestbeste spillere muligheten i gårsdagens kamp i Europa League mot spanske Real Betis. Kampen var uten betydning for begge klubber. Osaze Urhoghide og Liam Shaw fikk begge sin førstelagsdebut for Celtic og begge klarte seg meget bra. Spesielt førstnevnte imponerte tidvis som høyreback. Nir Bitton fikk æren av å være kaptein på Celtic Park i går kveld.

Celtic fikk en drømmestart da Stephen Welsh "headet" inn 1-0 allerede etter tre minutters spill på et hjørnespark. Målet så ut til å virkelig ha gitt Celtic en "boost" og i de neste 20 minuttene spilte laget virkelig god fotball. Albian Ajeti var nærme å doble Celtics ledelse på en god "heading" som dessverre gikk like over målet til Real Betis. Samme mann måtte forlate banen med en "hamstring" etter 28 minutter og ble erstattet av Kyogo. Utover omgangen jevnet kampen seg ut og Real Betis skapte et par gode muligheter til å utligne.

Like etter pause var Kyogo meget nærme å gi Celtic ledelsen, men dessverre så gikk avslutningen hans i nettveggen. Scott Bain ble også satt på noen prøver og hadde spesielt en god redning i begynnelsen av 2. omgang. Sistnevnte var uheldig etter 69 minutter da bortelaget utlignet til 1-1. Først gjorde Celtics sisteskanse en god redning, men måtte gi en retur som dessverre spratt via stolpen i Bain og i mål. Det gikk et "støkk" gjennom publikum da Kyogo måtte forlate banen med en "hamstring" i 71. minutt. Japaneren ble erstattet av Ewan Henderson. Midtbanespilleren brukte kun et minutt på å gi Celtic ledelsen 2-1. Målet kom etter at en annen innbytter, Mikey Johnston, serverte Henderson en presis pasning han simpelthen ikke kunne bomme på.

Begge lagene scoret hver sin gang i løpet av fire minutter. Først utlignet Real Betis til 2-2 etter en meget god kontring der Celtic ikke helt hang med i svingene. David Turnbull satte inn 3-2 på et straffespark etter han selv ble felt. Det var et soleklart straffespark og Turnbull virket komfortabel fra krittmerket. Celtics nestbeste skal ha ros for en meget god gjennomført kamp. Selv om det ikke ble videre avansement i Europa League, skal man ikke glemme at gruppen var knalltøff. Real Betis er i skrivende stund nr 3. i La Liga og samme tabellplassering har Bayer Leverkusen i Bundesliga.

Det mest bekymringsfulle etter gårsdagens kamp var skaden til Kyogo. Celtic må klare seg noe uker uten to av sine beste offensive spillere da Jota led samme skjebne som Kyogo mot Dundee United på søndag. Offensivt er det ingen tvil om at Celtic mangler dybde i spillerstallen og det skal bli noen tøffe kamper fremover uten de to stjerne. Første kamp er allerede mot Motherwell på søndag.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Urhoghide, Bitton, Welsh, Scales; Soro (Turnbull 65), McCarthy; Abada, Shaw (McGregor 65), Montgomery (Johnston 65); Ajeti (Furuhashi 28 (Henderson 71)) Ikke benyttet: Hart, Oluwayemi, Juranovic, Murray og Taylor Gult kort: Soro og Shaw Tilskuere: ca 55.000 Celtics beste: Urgoghide