Drømmen om ny trippel brast
18.04.2022
Drømmen om en ny trippel brast i går da Celtic skuffet og tapte 1-2 mot Rangers i semifinalen på Hampden Park. Kampen var jevnspilt og det måtte ekstraomganger til for å skille de to lagene. Selv om Rangers kom fra ekstraomganger mot Braga i Europa League på torsdag, var de som hadde mest å gi og vant til slutt fortjent. Stemningen var meget intens ved starten av kampen og ble brukt en del bluss blant Rangers' supportere. Liel Abada erstattet skadde Gergios Giakoumakis og dette var den eneste forskjellen i forhold til laget som startet i forrige kamp mot St Johnstone.

Celtics første reelle målsjanse kom etter 15 minutters spill på en "heading" av Jota. Kampen var heller sjansefattig med mye "krig" på midtbanen. Rangers klarte å dra ned tempoet i kampen og tjente helt klart på dette. Fem minutter før slutt hadde Rangers sin største målsjanse på et godt skudd av John Lundstrom. Et flott samspill mellom Reo Hatate og Daizen Maeda var opptakten til Celtics første målsjanse etter pause. Halvveis inn i omgangen var det Greg Taylor som noe overraskende ga Celtic ledelsen 1-0 med skudd fra kloss hold. Fem minutter seinere var Cameron Carter-Vickers nære ved å doble Celtics ledelse, men skuddet hans traff dessverre tverrliggeren. Mot spillets gang utlignet Rangers etter 78 minutter ved Scott Arfield. Flere mål ble det ikke i ordinært tid og dermed var det klart for ekstraomganger.

I ekstraomgangene var det Rangers som ville mest og var flinkest til å ta vare på de få mulighetene som dukket opp. Joe Hart måtte i aksjon tidlig, men avverget en god avslutning fra Kemar Roofe med en enda bedre redning. Fem minutter før slutt vant innbytter Fashion Sakala en duell med Carl Starfelt og fikk en fot på ballen. Dermed med ble det 2-1 til Rangers som møter Hearts i finalen 21. mai.  Dette var Celtics første tap mot skots motstand siden 0-1 tapet mot Livingston 19. september 2021.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic (Ralston 67), Starfelt, Carter-Vickers, Taylor (Welsh 90); Rogic (Kyogo 58), McGregor, Hatate (Turnbull 109); Jota, Abada (O'Riley 58) og Maeda (Forrest 90) Ikke benyttet: Bain, Jullien, McCarthy, Ideguchi og Johnston Tilskuere: ca. 50.000 Celtics beste: Hart