Edouard nådde 20 mål
15.02.2021
Med to nye nettkjenninger mot St Johnstone i går, nådde Odsonne Edouard milepælen med 20 mål i en sesong. Han er dermed den første Celtic-spilleren med 20 mål i tre sesonger på rad siden Gary Hooper i perioden fra 2010 til 2013. Edouard har tydeligvis funnet scoringsformen for alvor med åtte mål på de seks siste kampene inkludert gårsdagens. Neil Lennon gjorde to endringer i forhold til laget som startet mot St Mirren på onsdag. Shane Duffy og Ryan Christie var tilbake i startoppstillingen på bekostning av skadede Stephen Welsh og Albian Ajeti. Det betød en formasjonsendring for Celtic da Lennon valgte å sette opp Edouard alene på topp.

Celtic skapte noen brukbare halvsjanser innledningsvis ved Christie, Edouard og en offensiv Kristoffer Ajer. Ingen av målvaktene ble satt på de største prøvene den første halvtimen. Duffy traff ikke David Turnbulls frispark godt nok med hodet og ballen gikk over St Johnstones målvakt Zander Clark. Bortelagets største målsjanse kom etter en drøy halvtime på en kontring hvor Edouard slo ballen inn fra venstre. Dessverre for Celtic maktet verken Christie eller Tom Rogic å få et bein på den. Christie hadde et brukbart skudd like etter.

Mot spillets gang og kun fire minutter er pause gikk St Johnstone opp til 1-0. Målet kom etter et innlegg fra venstresiden og Shaun Rooney fikk stå altfor alene inne i Celtics midtforsvar. Både Callum McGregor og Greg Taylor var i kroppen på Rooney, men det var ikke tilstrekkelig. Hjemmelaget ropte på straffespark da målscoreren like etter ble hindret av Duffy inne i Celtics straffefelt, men dommer Steve McLean valgte å ikke blåse.

Anført av spesielt Turnbull og Christie kjempet Celtic seg inn kampen og etter 59 minutter kom utligningen. Sistnevnte la en hard pasning inn fra høyre og Edouard møtte på direkten fra kloss hold, Et typisk toppscorer-mål! Tre minutter seinere var Edouard på farten igjen og scoret sin andre for dagen. Nok en gang gikk ballen hurtig fremover og Taylor var nest sist på den.

Det travle programmet fortsetter for Celtic og allerede på onsdag er det kamp igjen når Aberdeen gjester Celtic Park. Etter den kampen vil Celtic og Rangers ha likt i antall. Forhåpentligvis makter Celtic å fortsette den fine trenden laget er inne og tar sin femte strake seier. I så fall vil avstanden opp til Rangers på tabelltoppen reduseres til 15 poeng.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Kenny, Ajer, Duffy, Taylor;  Brown, McGregor; Christie, Turnbull (Elyounoussi 76), Rogic (Griffiths 76); Edouard Ikke benyttet: Barkas, Ralston, Laxalt, Soro, Johnston, Ajeti og Klimala Gult kort: Christie og Turnbull Celtics beste: Edouard