Edouard satte fart på Celtic!
26.01.2020
Celtic sleit med å omsette målsjanser til tellende resultat mot Ross County i går ettermiddag. Odsonne Edouard kom inn etter 62 minutter og brukte bare seks minutter på å sette inn to baller bak Ross Countys målvakt. Dermed kunne Celtic innkassere en 3-0 seier i den første kampen i 2020 på Celtic Park. Neil Lennon gjorde tre endringer i forhold til laget som startet mot Kilmarnock på onsdag. Ikke uventet så ble ikke Jeremie Frimpong klart til spilleklar til gårsdagens kamp, men også Kristoffer Ajer og nevnte Edouard hadde pådratt seg mindre skader på trening. Moritz Bauer, James Forrest og Mikey Johnston var tilbake i startoppstillingen.

Christopher Jullien hadde Celtics første målsjanse etter ti minutter på en god "heading" på Leigh Griffiths´frispark. Det var stor kraft i "headingen", men siden ballen gikk rett på Ross Countys målvakt Nathan Baxter stod det fortsatt 0-0. Celtic-spillerne ropte på straffespark da en pasning fra Jozo Simunovic traff en av gjestenes midtstoppere i hånda. TV bildene viste at dommer Kevin Clancy gjorde det rette ved å ikke blåse da det ikke var noen aktiv hånd. Etter en god start falt Celtic i intensitet og kvalitet og bortelaget skapte et par gode målsjanser på kontringer. En av dem var skummel og med en bedre spiss Blair Spittal kunne bortelaget ha ledet.

Celtic kjempet seg tilbake og Forrest stod for kampen hittil største målsjanse med "stupheading" på Johnstone presise innlegg. Baxter i gjestenes mål vartet opp med en reaksjonsredning av meget høy klasse. Etter 37 minutter kunne ikke Clancy gjøre noe annet enn å blåse for straffespark da Johnston ble revet oversende. Callum McGregor var den som noe overraskende tok straffesparket og satte ballen helt nede i høyre hjørne. Like etter var Johnston på farten igjen og Griffiths var kun noen få centimetere unna å få en fot på innlegget til unggutten. Det skjedde ikke mye før Edouard erstattet Griffiths etter 62 spilte minutter. Som nevnt innledningsvis satte den franske spissen fart i kampen - først "headet" han inn McGregors hjørnespark og kun tre minutter seinere kom det andre målet på en kontring hvor Forrest spile ham fri. Innimellom de to målene hadde Ross County sin største målsjanse i kampen, men Fraser Forster reddet med en god beinparade.

Etter at Edouard hadde satt inn 3-0 til Celtic, skjedde det ikke så mye i kampen. Johnston og franskmannen skapte en god målsjanse sammen. Dessverre for Celtic fikk en av Ross Countys midtstoppere en fot på ballen og hindret scoring. Celtic topper fremdeles tabellen i Scottish Premiership og har nå tre vanskelige bortekamper på rad mot St Johnstone, Hamilton Academical og Motherwell.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Bauer, Jullien, Simunovic, Hayes; Brown, McGregor; Forrest, Ntcham (Rogic 70), Johnston (Dembele 85); Griffiths (Edouard 62) Ikke benyttet: Gordon, Taylor, Welsh og Klimala Gult kort: Bauer Tilskuere: 58.785 Celtics beste: Edouard