Celtic Supporters Club in Norway
Elyounoussi reddet Celtic
24.09.2020
Et mål på overtid av Mohamed Elyounoussi ga Celtic en fult fortjent seier over FC Riga i kveld. Dermed er Celtic klare for siste kvalifiseringsrunde til gruppespillet i Europa League. I den kampen som spilles torsdag en uke møter Celtic vinneren av oppgjøret mellom bosniske FC Sarajevo og Buducnost Podgorica fra Montenegro. Neil Lennon gjorde tre endringer i forhold til laget som startet mot Livingston på lørdag. Nir Bitton, James Forrest og Odsonne Edouard var tilbake i startoppstillingen. 
 
Celtic dominerte kampen fra avspark i den latviske hovedstaden i går kveld. Ikke uventet valgte hjemmelaget å spille dypt med ti mann bak ballen og satse på kontringer. Dessverre så ble det nok en gang altfor for forutsigbart fra Lennons menn og tempoet offensivt var ikke det høyeste. Callum McGregor og Olivier Ntcham var bevegelige på midtbanen, men Scott Brown hang ikke alltid med tempomessig. Det ble for mange pasninger på tvers og bakover for kapteinen. Edouard og McGregor hadde hver sin brukbare målsjanse innledningsvis. Hjemmelaget var ikke ufarlige på sine kontringer og Bitton måtte redde på streken ved en anledning. Da hadde Kristoffer Ajer mistet ballen noen trekk i forkant. Forrest måtte forlate banen med skade etter 35 minutter og ble erstattet av Jeremie Frimpong. Det satte utvilsomt fart i kampen og den unge nederlenderen spilte en god kamp.
 
Fem minutter før pause skapte Celtics sin hittil største målsjanse ved McGregor. Edouard spilte McGregor i gjennom med en perfekt pasning, men dessverre ble sistnevntes avslutning reddet i siste liten. Samme mann var på ferde like etter pause. Ved denne anledningen var det Frimpong som var nest sist på ballen. Etter 65 minutter kom Ryan Christie nær uttelling. Hjemmelagets målvakt var med på notene og fikk slått ballen slått ballen til hjørnespark. Albian Ajeti erstattet Edouard med et drøyt kvarter igjen å spille og han brukte ikke lang tid på sin første avslutning på mål. 
 
Ikke uventet var det Frimpong som fant innnbytter Mohamed Elyounoussi med en presis ball på overtid. Nordmannen stod for en god prestasjon da han fintet ut FC Rigas målvakt og satte ballen kontant i nettet. Det var viktig med en seier for Celtic i kveld og spesielt i en kamp hvor laget ikke spilte så altfor godt.  

Celtic (3-5-2): Barkas; Bitton, Duffy, Ajer; Forrest (Frimpong 35), Brown, McGregor, Ntcham (Ajeti 72), Taylor; Edouard (Elyounoussi 82) Ikke benyttet: Bain, Elhamed, Turnbull og Klimala Gult kort: Duffy og Brown Celtics beste: Frimpong
 
 
 
 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter