En god omgang var nok
20.10.2021
En meget god gjennomført 2. omgang var tilstrekkelig for Celtic å vinne 2-0 mot Ferencvaros i Glasgow i går ettermiddag. Grunnet klimatoppmøtet i Glasgow seinere i måneden og at Rangers også spiller i Europa League, ble kampen flyttet fra vanlig spilledag torsdag til tirsdag. Ange Postecoglou gjorde kun en endring i forhold til laget som startet mot Motherwell på lørdag: Adam Montgomery var tilbake i startoppstillingen på bekostning av Boli Bolingoli. Celtic hadde mye å revansjere mot den ungarske seriemesterne. I slutten av august 2020 tapte Celtic på forsmedelig vis 1-2 i Glasgow og kvalifiserte seg ikke til gruppespillet i Champions League. Callum McGregor er den eneste spilleren som startet i gårsdagens kamp som også var i startoppstillingen i august i fjor.

Celtic hadde ballen mest, men skapte lite i en spillemessig meget svak 1. omgang. Det gikk for treigt fremover og spillet var altfor omstendelig og helt tydelig ikke slik Postecoglou ønsker at Celtic skal spille.  Et par brukbare halvsjanser fra Jota og et langskudd fra McGregor var Celtics beholdning før pause. Det var et helt annet "trøkk" over Celtic i 2. omgang og etter 57 minutter fikk endelig klubben uttelling. Målet kom etter en meget elegant langpasning fra Jota. Kyogo Furuhashi startet løpet helt perfekt og satte ballen utagbart bak gjestenes målvakt.

Tre minutter seinere fikk Celtic straffespark da Montgomery helt korrekt ble dratt ned. Dessverre så var utførelsen til McGregor for svak og Ferencvaros' målvakt kunne lett plukke skuddet. Bortsett fra straffesparket leverte kapteinen en bortimot feilfri kamp med over 95% treffsikkerhet på sine pasninger. David Turnbull "kranglet" ballen over streken med ni minutter igjen å spille etter først å bommet fullstendig. Celtic burde ha scoret to mål til da både Turnbull og Jota misbrukte hver sin 100%-sjanse etter godt spill.

Neste kamp for Celtic er hjemme mot St Johnstone førstkommende lørdag før Hibernian venter i en vanskelig i Edinburgh onsdag. Forhåpentligvis kan Celtic fortsette sin gode form i noen kamper til.

Celtic (4-2-3-1): Hart; Ralston, Starfelt, Carter-Vickers, Montgomery (Scales 76); McGregor, Turnbull, Abada (Giakoumakis 71), Rogic (Bitton 72), Jota; Furuhashi (Johnston 86) Ikke benyttet: Bain, Barkas, Welsh, Urhoghide, Shaw, Soro og Ajeti Gult kort: Ralston, Startfelt og Montgomery Tilskuere: ca. 50.000 Celtics beste: McGregor