En kamp Celtic burde ha vunnet
21.03.2021
Celtic dominerte ettermiddagens oppgjør mot erkerivalen Rangers og burde absolutt ha vunnet kampen. Spesielt før pause var Celtic gode. Kampen endte imidlertid 1-1 og det gjør at Rangers fortsatt er ubeseiret i Scottish Premiership inneværende sesong. John Kennedy valgte å starte med de samme 11 spillerne som mot Dundee United for to uker sider.

Callum McGregor testet sin navnebror i Rangers' mål med et langskudd etter 12 minutters spill. Snaue ti minutter seinere ga Mohamed Elyounoussi Celtic ledelsen med en "stupheading" på Odsonne Edouards presise innlegg fra venstrekanten. Edouard ble soleklart felt innenfor Rangers' straffefelt av Borna Barisic like etter. Dommer Willie Collum hadde imidlertid en helt annen oppfatning og ga Edouard et gult kort for filming! McGregor misbrukte en ny stor mulighet da han satte ballen rett på Allan McGregor i Rangers' mål. I ettertid så dette ut som et feil valg av McGregor da Celtic hadde bedre plasserte spillere inne i Rangers' straffefelt.

Syv minutter før pause utlignet Rangers på lagets første reelle målsjanse. Målet kom etter et hjørnespark hvor det nok gang var svak markering i Celtics straffefelt. Alfredo Morelos fikk stå helt umarkert på bakre stolpe og satte inn sitt første mål mot Celtic noensinne på 13 kamper. Nok et unødvendig baklengsmål for Celtic! Hjemmelaget hadde ytterligere en målsjanse før pause da Edouard ble spilt igjennom av Ryan Christie. Dessverre var ikke avslutningen presis nok og McGregor fikk avverget. På motsatt banehalvdel vartet Scott Bain opp med en meget god reaksjonsredning på et skudd fra Ryan Kent.

Kampen sank i kvalitet etter hvilen selv om Celtic fortsatt var det beste laget. Det virket som om Rangers var forhøyd med uavgjort og spilte deretter.  Elynounoussi hadde nok en god "heading" som McGregor fikk en hånd på og like misbrukte Stephen Welsh en god mulighet. Nærmest uttelling kom Edouard med et godt skudd etter 51 minutter. Med 20 minutter igjen å spille måtte McGregor i aksjon igjen og fikk slått et langskudd fra David Turnbull utenfor stolpen. På det påfølgende hjørnesparket "headet" Edouard like over tverrliggeren til Rangers.

Nærmere kom ikke Celtic og Rangers hadde kampens siste store målsjanse ved innbytter Kemar Roofe. Dette var den tredje kampen under Kennedys ledelse. Tre kamper med et betydelig overtak og tidvis meget godt spill. Dessverre har dette gitt liten uttelling med kun et mål og laget har hatt en tendens til å ikke stå distansen ut. De siste 20 minuttene har vært svake i alle de tre aktuelle kampene. Dette var den siste kampen i Scottish Premiership før sluttspillet starter og de seks beste klubbene møter hverandre en gang til.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Kenny, Ajer, Welsh, Laxalt; Brown (Soro 88), McGregor; Christie, Turnbull (Forrest 79), Elyounoussi (Rogic 85); Edouard (Griffiths 88) Ikke benyttet: Barkas, Taylor, Duffy, Bitton og Klimala Gult kort: Edouard, Laxalt og Brown Celtics beste: Edouard