En meget god omgang var nok
16.08.2021
En meget god omgang var nok til å sikre Celtic en plass i kvartfinalen i ligacupen (som nå offisielt heter Premier Sports Cup). Det var en stor forvandling i forhold til da klubbene møttes i ligaen for litt over to uker siden. I den første timen vartet Celtic opp med offensiv festfotball av ypperste merke og burde ha scoret minst dobbelt så mange mål etter spill og målsjanser. Dessverre så stod ikke laget distansen ut og kampen endte til slutt 3-2. En skade på Ryan Christie medførte at Ange Postecoglou måtte gjøre en endring fra torsdagens kamp mot Jablonec. Odsonne Edouard fikk muligheten fra start og franskmannen virket langt mer motivert enn på lenge og leverte en god kamp.

Selv om Celtic tok kommandoen fra start, gikk det nesten en halvtime før den første ballen havnet i nettet bak en meget god Craig Gordon. Edouard fikk ballen servert av James Forrest og feilet ikke alene med Gordon. Fem minutter seinere doblet Celtic ledelsen etter en meget god "heading" av Steven Welsh. Midtstopperen "headet" knallhardt ned i bakken og utmanøvrerte Gordon fullstendig. David Turnbull hadde også en meget god mulighet før pause da han kastet seg frem på et innlegg.

Hearts reduserte på straffespark etter 57 minutters spill da Liam Boyce på en noe klønete måte ble holdt igjen av Carl Startfelt. Fra krittmerket var Boyce sikkerheten selv og fintet ut Joe Hart. Kampens største prestasjon kom seks minutter seinere på en meget flott kontring av Celtic. Det endte med at Kyogo Furuhashi satte inn sitt femte mål for sesongen. James McCarthy fikk sin debut for Celtic da han erstattet Tom Rogic etter 75 spilte minutter. Helhetsinntrykket ble redusert kraftig da Starfelt på overtid klønet det til igjen og Aaron McEneff fikk stå umarkert alene med Hart.

Det var mye positivt i gårsdagens kamp og på sitt beste fremstår Celtic langt bedre enn på lenge. Spillet minner mye om Brendan Rodgers første sesong som "manager" i 2016/17-sesongen. Likevel har Postecoglou fortsatt mye å jobbe med spesielt i midtforsvaret og etter balltap på midtbanen. Allerede på onsdag skal Celtic i aksjon igjen da meget gode AZ Alkmaar er motstander i "play-off" i Europa League. Det blir syretesten for Postecoglou sålangt i sesongen 2020/21.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Welsh, Starfelt, Taylor; Rogic (McCarthy 75), McGregor, Turnbull (Soro 88); Forrest, Edouard og Furuhashi (Montgomery 75) Ikke benyttet: Bain, Bitton, Urhoghide, Shaw og Griffiths Gult kort: Welsh og Edouard Tilskuere: ca. 55.000 Celtics beste: Furuhashi