Endelig en god ligakamp
16.10.2022
Etter tre svake ligakamper på rad, viste seg Celtic seg i går fra en helt annen side og vant komfortabelt 6-1 over Hibernian. Dette var Celtics beste kamp på over en måned og endelig fikk Ange Postecoglous utvalgte fortjent uttelling. Med tre nettkjenninger nådde James Forrest milepælen med 100 mål for klubben. Han ble dermed den 30. Celtic-spilleren med tresifret antall scoringer. I forrige kamp mot RB Leipzig rundet høyrevingen 450 kamper for Celtic.

Allerede etter ni minutters spill var Forrest på ferde for første gang. Sead Haksabanaovic dro seg fri fra venstresiden og sendte en presist pasning inn i Hibernians straffefelt. På bakerste stolpe dukket Forrest opp og satte ballen kontant i nettet bak tidligere Celtic-målvakt David Marshall. Ni minutter seinere scoret Celtic et lignende angrep,. Denne gangen var Alexandro Bernabei som fra samme side fant Giorgos Giakoumakis med en meget godt innlegg. Forrest satte inn sitt andre før halvtimen var spilt på et skudd. Marshall  "klønet det til" og burde ha avverget. Reo Hatate hadde også en ball i nettet, men ble korrekt avblåst for en hårfin "offside".

Kampen jevnet seg ut etter pause og Elie Younan utnyttet dette og reduserte til 1-3 på en kontring. Kun to minutter seinere fullbyrdet Forrest sitt "hat-trick". Aaron Mooy, som spilte sin hittil beste kamp for Celtic, spilte elegant høyrevingen fri.  Dermed var i kampen avgjort, men Celtic ønsket ikke å gi seg med dette. Giakomakis satte inn sitt andre mål for ettermiddagen etter en meget god kontring av hjemmelaget. Innbytter Liel Abada var nest sist på ballen. Kyogo som erstattet Hatate misbrukte en god mulighet ved å dessverre treffe stolpen. Minuttet før sluttet fastsatte Daizen Maeda sluttresultatet til 6-1 etter å ha blitt spilt igjennom av Mooy.

Endelig viste Celtic seg frem fra sin beste side igjen etter tre svake kamper i Scottish Premiership. Celtic har vanligvis spilt bedre mot motstandere som førsøker å spille fotball og som ikke kommer til Celtic Park for å få med seg et poeng. Både Mooy og Bernabei utmerket seg i den kampen og duoen stod bak tre av målene. Helten er likevel Forrest som fikk muligheten fra start og tok meget godt vare på den. Det tette kampprogrammet fortsetter og nå venter to vanskelige bortekamper for Celtic - først ut førstkommende onsdag med kvartfinale i ligacupen mot Motherwell før Hearts er verter i Edinburgh lørdag 22. oktober.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Jenz, Bernabei; O'Riley (Abildgaard 65), Hatate (Kyogo 70), Mooy; Forrest (Abada 65), Giakoumakis (McCarthy 76) og Haksabanovic (Maeda 45) Ikke benyttet: Siegrist, Juronovic, Taylor og Ideguchi Gult kort: O'Riley Tilskuere: 58.969 Celtics beste: Forrest