Endelig noe å glede seg over
03.02.2021
Gårsdagens 4-0 seier borte mot Kilmarnock var det beste Celtic har prestert på lenge og var en sår tiltrengt opptur. Man må helt tilbake til begynnelsen av november 2020 forrige gang Celtic scoret fire mål i en kamp i Scottish Premiership. Neil Lennon fikk den reaksjonen han hadde håpet etter det forsmedelige tapet hjemme mot St Mirren på lørdag. Nykommer Jonjoe Kenny gikk rett inn på laget og var en av totalt fem endringer som ble gjort i forhold til forrige kamp.

Selv om Celtic dominerte kampen fra første spark, var det faktisk vertene som hadde den første målsjansen. Veteranen Chris Burke var nære å sette et innlegg i mål, men Greg Taylor og Scott Bain fikk ryddet opp. For Celtic var Davis Turnbull som hadde den første med et godt langskudd like utenfor stolpen til Kilmarnocks målvakt. Turnbull tok også hjørnesparket etter en snau halvtime som kaptein Scott Brown "headet" i nettet. Brown ble noe overraskende foretrukket foran Ismaila Soro og svarte på tilliten ved å levere en god kamp.

Åtte minutter etter pause doblet Celtic ledelse på straffespark. Odsonne Edouard var som vanlig eksekutør. Det var Albian Ajeti som ble felt av Colin Doyle i Kilmarnocks mål. TV-bildene viste at straffesparket var den billige sorten! Like etter reddet Scott Bain på streken med beina. Da Edouard satte inn sitt andre mål for kvelden etter 62 minutter, var kampen i realiteten avgjort. I den situasjonen ble franskmannen mesterlig frispilt av Turnbull med en langpasning. Celtic fortsatte presset og Ajeti fastsatte sluttresultatet til 4-0 fire minutter før slutt. Dette var sveitserens første mål siden slutten av september.

Det var en helt annen energi over Celtic i går kveld sammen med kampen mot St Mirren. Bevegelsene satt og ballen gikk mye hurtigere i lengderetningen. Edouard virket mye mer "på hugget". Forhåpentligvis makter Celtic å ta med seg det positive i de kommende kampene. Selv om det nå skal svært mye til for å ta igjen Rangers, er det lov å håpe at Celtic i hvertfall kan avslutte vårsesongen 2021 med stil.

Celtic (4-4-2): Bain; Kenny, Ajer, Welsh, Tayor (Laxalt 89); Christie (Elyounoussi 70), Brown, McGregor, Turnull (Johnston 73); Edouard (Klimala 73) og Ajeti Ikke benyttet: Barkas, Duffy, Soro, Rogic og Griffiths Gult kort: Ingen Celtics beste: Brown