Celtic Supporters Club in Norway
Endelig noen lyspunkter
11.12.2020
 Kampen mot Lille i Europa League i går kveld var er positivt lyspunkt for Celtic. Neil Lennon valgte å gjøre seks endringer i forhold til laget som startet mot St Johnstone på søndag. Målvakt Conor Hazard fikk sin debut på Celtics førstelag og Ismaila Soro spilte sin første kamp fra start for klubben. I tillegg var både David Turnbull og Patryk Klimala tilbake i startoppstillingen for første gang på nesten to måneder. 
 
Celtics første mulighet kom på et godt langskudd av Turnbull etter 11 minutter som gikk like over tverrliggeren til Lille. Også Klimala hadde en brukbar mulighet innledningsvis. Det var derfor ikke ufortjent at Christopher Jullien ga Celtic ledelsen etter 22 minutter. Målet kom på en "heading" etter et presist slått hjørnespark av Turnbull. Dessverre for Celtic så svarte bortelaget raskt på en kontring etter at Callum McGregor mistet ballen på midtbanen. Jeremie Frimpong ble felt innenfor straffefeltet og kaptein McGregor var sikkerheten selv fra krittmerket. Like måtte etter Frimpong forlate banen med en smell i beinet og ble erstattet av Ewan Henderson. Det var nok ikke den 20-årsdagen Frimpong hadde håpet på. Lennon la om til fire spillere bak og flyttet Kristoffer Ajer ut som høyreback.  

Lille startet best etter pause og hadde en meget god mulighet etter kun noen få minutter da Yusuf Yazici driblet jeg gjennom Celtics forsvar. Heldigvis klarte Jullien og Ajer å blokkere skuddet. Tidligere Celtic-spiller Timothy Weah utlighet for Lille etter 70 minutter. Fem minutter seinere avgjorde Celtic kampen ved Turnbull etter et flott forarbeid av Ajer. Nordmannen spurtet ned langs siden og la ballen presist inn til Turnbull.
 
Midtbanen med Soro og Turnbull fungerte meget bra i går kveld. Førstnevnte var stabilisatoren selv på midtbanen og tapte knapt en ball og Turnbull viste hvilket talent han er og var drivende fremover på banen. Også Henderson skal skryt for en godt gjennomført kamp. Det er tøft program for Celtic  med fire ligakamper og en cupfinale før nyttår. Forhåpentligvis makter laget å ta med seg noen av den gode energien fra i går kveld i de kommende kampene.  
 
Celtic (3-5-2): Hazard; Jullien, Duffy, Ajer (Welsh 86); Frimpong  (Henderson 30), Soro, Turnbull (Rogic 78), McGregor, Laxalt; Elyounoussi og Klimala (Ajeti 86) Ikke benyttet: Barkas, Taylor, Brown, Harper, Griffiths og Edouard Gult kort: Duffy, Soro og Klimala Celtics beste: Turnbull
 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter