Enkelt avansement i FA cupen
22.01.2023
Celtic hadde som forventet ingen problemer med å ta seg videre fra 4. runde i den skotske cupen. Til slutt stod det 5-0 på resultattavla på Celtic Park mot Greenock Morton. Det var rett og slett for stor forskjell i nivå på de to lagene. Greenock Morton spiller til daglig i Scottish Championship.

Spesielt i 1. omgang var det meget stor forskjell og Celtic ledet da oppskriftsmessig 4-0 til pause. Som vanlig når Celtic spiller oppstår det situasjoner som VAR må se på.  I går fikk Celtic et av sine aller "billigste" straffespark noensinne da ballen spratt opp i hånden til Efe Ambrose bak ryggen hans. Den tidligere Celtic-spilleren ble offer for en totalt feilaktig avgjørelse av dommer Kevin Clancy og VAR. Aaron Mooy var nok en gang selvsikkerheten selv fra krittmerket. Da viste kampuret på Celtic Park at det var spilt 18 minutter. Tre minutter seinere doblet Kyogo Celtics ledelse etter svak markering av Ambrose.

Celtic fortsatte å presse på og fikk lønn for strevet med to mål på tre minutter like før hvilen. David Turnbull satte inn 3-0 med nok et godt langskudd før Kyogo viste hvilken avslutter han er nok en gang. Ange Postecoglou valgte å ta spare sine to største stjerner. Tomoko Iwata fikk sin debut da han erstattet kaptein Callum McGregor og Sead Haksabanovic spilte de siste 45 minuttene for Kyogo. Celtic mistet ikke overraskende noe av initiativet, men hadde likevel full kontroll. Alistair Johnston var nære sitt første mål for klubben etter 63 spilte minutter.

Bosun Lawal fikk også sin A-lagsdebut i går ettermiddag etter flere gode sesonger på Celtic B. Midtstopperen er sammen med Rocco Vata regnet som klubbens største talent akkurat nå. Det var ikke før fem minutter før Clancy blåste av kampen at Celtic fikk sitt femte mål for dagen. Kampens beste spiller, Mooy, satte inn sitt andre mål for dagen. Trekningen av 5. runde skjer i dag kl. 19:00 og spilles i helgen 11/12 februar. Neste kamp for Celtic er borte mot Dundee United søndag om en uke.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Starfelt (Lawal 87), Koyashi, Bernabei; McGregor (Iwata 45), Turnbull (O'Riley 77), Mooy; Abada (Forrest 59), Kyogo (Haksabanovic 45) og Maeda Ikke benyttet: Bain, Welsh, Hatate og Jota Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 40.000 Celtics beste: Mooy