Fem mål på 25 minutter
06.03.2023
St Mirren er den eneste skotske klubben som har slått Celtic inneværende sesong. Det skjedde da de to klubbene møttes på St Mirren Park 18. september. Siden den gang har Celtic kun avgitt to poeng i Scottish Premiership (i nyttårskampen mot Rangers på Ibrox). Etter 1. omgang å dømme så det ut som om Celtic kunne på et nytt tap borte mot Paisley-klubben, men en imponerende 2. omgang med fem mål på 25 minutter sikret Celtic seg tre nye poeng.

Hjemmelaget fikk den best tenkelig starten på kampen med et straffespark etter kun seks minutter. Etter å ha sjekket med VAR dømte dommer David Dickinson straffe da Greg Taylor "handset". Ballen ble spilt opp i hånden på Taylor fra kloss hold og det var vanskelig for å ikke berøre med hånden. Joe Hart kastet seg riktig vei, men straffesparket fra Mark O'Hara var for godt plassert. Celtic kom etter hvert mer inn i kampen anført av en opplagt Jota som stod bak det meste offensivt. Reo Hatate hadde Celtic største målsjanse med et godt skudd like over tverrliggeren til Trevor Carson i hjemmelagets mål. Åtte minutter før slutt ble Kyogo felt alene i gjennom og dommer Dickinson dro korrekt opp det røde kortet og viste ut Charles Dunne. VAR sjekket om dette var nok et straffespark, men konklusjonen ble et frispark like utenfor.

Ange Posatecoglou valgte å erstatte Daizen Maeda med Liel Abada i pausen. Dette skulle vise seg å være et meget smart trekk. Jota ble flyttet over til venstre kant, mens Abada fikk sin vante plass på høyresiden. Jota utlignet til 1-1 etter 56 minutter og dermed var "showet" i gang. Dette var portugiserens 10. mål for sesongen. Fem minutter seinere åpnet Alistair Johnston målkontoen i Celtic med en god "heading" fra kloss hold. Da var kampen i realiteten avgjort selv om St Mirren kjempet meget godt med ti mann. Abada som var involvert i de to første målene til Celtics satte inn det tredje etter 70 minutter. En annen innbytter, Mark O'Reily, satte inn 4-1 to minutter seinere.

Siste spiker i kista ble satt inn da Hyeon-gyu Oh satte inn et straffespark etter at Sead Haksabanovic ble revet ned. Dette straffesparket var det ingen tvil om. At såpass gode spillere som Abada, O'Riley og Haksabanovic alle startet på benken sier mye om hvor god Celtics spillerstall er for tiden. Nå venter to oppgjør mot Hearts - den første allerede på onsdag i Glasgow før kvartfinalen i den skotske cupen spilles på Tynecastle i Edinburgh lørdag 11. mars.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; McGregor, Mooy (Iwata 74), Hatate (O'Reily 66); Jota (Haksabanovic 71), Kyogo (Oh 66) og Meada (Abada 45) Ikke benyttet: Bain, Ralston, Kobayashi og Turnbull Gult kort: Ingen Tilskuere: 6.939 Celtcs beste: Abada