Femte strake for Celtic
18.02.2021
Selv om ikke kampen i går kveld var så mye å skrive hjem om, tok Celtic sin femte strake seier i Scottish Premiership med 1-0 over Aberdeen. Kampens neste mål kom etter 14 minutters spill på et godt plassert langskudd av David Turnbull. Neil Lennon foretok to endringer i forhold til laget som startet mot St Johnstone på søndag. Steven Welsh, Ismaila Soro og Albian Ajeti var tilbake i startoppstillingen.

Ingen av lagene skapte noen reelle målsjanser innledningsvis og Turnbulls langskudd var kampens første. Callum McGregor startet angrepet og pant Turnbull med en presis pasning. Turnbull var konstant trussel for Aberdeen-forsvaret, men det var nevnte McGregor og Odsonne Edouard som stod bak Celtic to eneste målsjanser før pause. Det var imidlertid gjestene Aberdeen som hadde den største da Florian Kamberi traff stolpen med skudd langskudd. Aberdeen ville ha et straffespark da et innlegg fra Kamberi traff Stephen Welsh i arrmen, men dommer Alan Muir unnlot å dømme.

Turnbull burde ha doblet Celtics ledelse i begynnelsen av 2. omgang. Dessverre brukte midtbanespilleren litt for lang tid og avslutningen hadde ikke Joe Lewis i Aberdeens mål noen problemer med å redde. Ryan Christie misbrukte en brukbar mulighet midtveis i omgangen og innbytter Patryk Klimala være nær nettkjenning helt på tampen. Ellers så skapte verken Celtic eller Aberdeen noe spesielt mye i en heller kjedelig omgang. Celtics unge midtstopperduo med Welsh og Kristoffer Ajer ryddet godt opp og begge spilte meget bra.

Etter denne seieren minket avstanden opp til Rangers på tabelltopp ned til femten poeng og det skal fortsatt svært mye til om Celtic makter å ta igjen dette. Da må Rangers gå på en ordentlig smell. Celtic må bare fortsette å vinne kamper og avslutte sesongen med stil. Neste kamp for Celtic er borte mot Ross County førstkommende søndag med det uvanlige starttidspunktet 20:30. Egentlig skulle det ha blitt spilt FA Cup i Skottland kommende helg, men den turneringen er utsatt inntil videre.

Celtic (4-4-2): Bain; Kenny, Welsh, Ajer, Taylor; Christie; Soro (Brown 72), McGregor, Turnbull (Elyounoussi 81), Ajeti (Rogic 62) og Edouard (Klimala 81) Ikke benyttet: Barkas, Ralston, Duffy, Laxalt og Griffiths Gult kort: Ingen Celtics beste: Welsh