Femte strake seier i ligaen
13.12.2021
Celtic tok sin femte strake seier i Scottish Premiership med 1-0 over Motherwell i går ettermiddag. Kyogo Furuhashi ble ikke spilleklar etter "hamstring" han pådro seg mot Real Betis på torsdag. David Turnbull fikk noe overraskende rollen som enslig spiss.

Allerede etter tre minutter burde James Forrest ha gitt Celtic ledelsen 1-0. Fra kort hold satte Forrest ballen like utenfor stolpen til gjestenes målvakt Liam Kelly. Celtic fortsatte presset og Tom Rogic hadde også en meget god mulighet innledningsvis. Etter 18 minutter måtte Forrest forlate banen med noe som så ut som en "hamstring" og ble erstattet av Mikey Johnston. Frem til midtveis i omgangen hadde Joe Hart vært bortimot "arbeidsledig", men etter 25 minutter vartet han opp med en reaksjonsredning i verdensklasse! På motsatt side viste Kelly sin klasse da ha fikk slått et meget godt skudd fra Turnbull over tverrliggeren. Det var derfor ikke ufortjent at Rogic ga Celtic ledelsen 1-0 på overtid i 1. omgang. Målet på et innøvd trekk på frispark  - Turnbull lurte alle og sendte ballen bakover til Rogic istedenfor å slå den inn i Motherwells straffefelt.

Samme mann misbrukte en mulighet til å doble ledelsen bare sekunder etter hvilen. Liel Abada "headet" i tverrliggeren, men TV-bildene viste med all tydelighet at han stod i "offside". Celtic styrte resten av kampen, men skapte ikke så mange målsjanser. Motherwell forsvarte seg imidlertid godt og kan spesielt takke sin målvakt Kelly for at Celtic ikke vant mer enn 1-0. Det er ingen tvil om at Celtic er svekket med både Kyogo og Jota ute med skader. Spesielt førstnevnte er meget god til å finne rom og løpe riktig.  Jotas teknikk og pasningsfot er det klasse over. Med all respekt for Forrest og Johnston - de holder ikke samme klasse.

Allerede på onsdag må Celtic i aksjon igjen da Ross County venter i en vanskelig bortekamp i Dingwall.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic, Starfelt, Carter-Vickers, Taylor; Rogic, Bitton, McGregor; Abada, Turnbull og Forrest (Johnston (18) (Ralston (78)) Ikke benyttet: Bain, Welsh, Shaw, Henderson og McCarthy Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 55.000 Celtics beste: Rogic