Festfotball av Celtic
20.03.2022
Det er lenge siden Celtic dominerte en kamp så mye som i går ettermiddag. Sluttresultatet mot Ross County ble 4-0 og seiersmarginen burde ha vært langt større målt etter spill og sjanser. I følge kampstatistikken hadde Celtic 10 avslutninger på mål. Kampen var forøvrig Ange Postecoglous 30. på rad uten tap i hjemlig liga og cup. Hyggelig var det også at David Turnbull kom inn som innbytter og fikk sin første kamp siden midten av desember 2021.

Allerede etter 11 minutters spill satte Giorgios Giakoumakis inn 1-0 da han "dukket opp" på Jotas presise innlegg og satte ballen bak gjestenes meget gode målvakt Ross Laidlow. Celtic burde ha hatt et straffespark like etter da en av Ross Countys midtstoppere "handset". Et presist slått innlegg av Josip Juranovic var opptakten til Celtics andre mål syv minutter etter det første. Først "headet" Maeda ballen fra bakerste stolpet før den greske spissen sendte ballen i mål fra kloss hold. Da Maeda satte inn hjemmelagets 3. mål etter 25 minutter og Ross County fikk en spiller utvist fire minutter seinere, var i realiteten kampen over. Utvisningen var Kayne Ramsey var helt korrekt, men dessverre så måtte Tom Rogic forlate banen som følge av den stygge taklingen. Celtic var nærme et 4. mål på et meget god skudd av Greg Taylor etter 38. minutter, men Laidlows redning var enda bedre.

Ikke uventet ble 2. omgang et lite antiklimaks selv om Celtic hadde full kontroll. Giakoumakis fikk fullført sitt "hat-trick" etter en times spill. Celtics faste eksekutør fra krittmerket, Juranovic, viste stor sportsånd da han ga ballen til den greske spissen. Sistnevnte var iskald og satte ballen helt inne ved stolperoten utagbart for Laidlow. Nå er Giakoumakis totalt oppe i 12 mål for Celtic hvor av 11 av dem er kommet etter nyttår i løpet av 14 kamper. Han begynner virkelig å leve opp til sitt rykte som "goalgetter"! Etter 4-0 valgte Postecoglou å foreta fire bytter og en av dem var nevnte Turnbull.

Nå venter en landslagspause for Celtic og neste kamp er ikke før søndag 3. april på Ibrox mot Rangers. Etter 31 spilte kamper i Scottish Premiership er Celtic fortsatt i "pole position" tre poeng foran erkerivalen. Celtic har imidlertid en langt bedre målforskjell med pluss 51 mål mot Rangers' 36. Dette kan ble helt avgjørende i en meget spennende avslutning.

Celtic (4-3-3): Hart; Juranovic (Ralston 62), Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; Hatate (Turnbull 74), McGregor (Bitton 74), Rogic (O'Riley 33); Jota (Abada 62), Giakoumakis og Maeda Ikke benyttet: Bain, Ideguchi, McCarthy og Johnston Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 55.000 Celtics beste: Giakoumakis