Festfotballen fortsatte
22.08.2021
Celtic fortsatte å spille festfotball også mot St Mirren på lørdag. Til slutt stod det 6-0 på resultattavla på Celtic Park - i en kamp som burde ha endt med en langt høyere seiersmargin. Dette var den sjette strake seieren for Ange Postecoglous menn og laget begynner nå virkelig å spille slik den australske treneren ønsker. Ryan Christie var tilbake i startoppstillingen etter å ha mistet kampen mot AZ Alkmaar på onsdag med en skade. Også Odsonne Edouard var tilbake etter å ha startet på benken i forrige kamp.

David Turnbull, som spilte en meget god kamp i går, stod bak Celtics første målsjanse allerede etter seks minutters spill. Skuddet til midtbaneeleganten traff tverrliggeren til St Mirren. Det var meget godt spill av Anthony Ralston og Liel Abada på høyresiden som skapte målsjansen. Drøye ti minutter seinere var arbeidshesten Abada på farten igjen og satte inn hjemmelagets første mål. St Mirren ble helt korrekt redusert til ti spillere da Alan Power taklet Turnbull meget stygt uten å være i nærheten av å ta ballen. Abada doblet Celtics ledelse midtveis i omgangen da han satte Greg Taylors presises innlegg i mål fra kloss hold. To mål av Turnbull gjorde at Celtic kunne gå i garderoben til trampeklaff fra et fullsatt Celtic Park. Det kunne vært enda et mål for hjemmelaget da Edouard satte ballen i tverrliggeren fra koss hold.

Celtic hadde full kontroll også etter hvilen. Bortelaget hadde kun en avslutning på mål i hele kampen og den kom tidlig i 2. omgang, men en "arbeidsledig" Joe Hart var heldigvis med på notene. Edouard økte til 5-0 etter 62 minutters spill fra kloss hold etter at godt forarbeid av Kyogo Furuhashi. Da valgte Postecoglou å bytte ut japaneren og kaptein Callum McGregor med henholdsvis Ismaila Soro og Tom Rogic. Seks minutter før slutt satte Turnbull punktum med sitt tredje mål for ettermiddagen. Denne gangen var det Tom Rogic som var nest sist på ballen.

Kommende uke vil bli Postecoglous største virkelige store test som Celtoc-trener. På torsdag er det returoppgjør mot AZ Alkmaar i Nederland før sesongen første Glasgow-derby spilles på Ibrox på søndag. I tillegg er fortsatt overgangsvinduet stengt og klubben jobber med flere nye mulige spillere.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Starfelt, Welsh, Taylor; Christie, McGregor (Roguc 67), Turnbull; Abada, Edouard (Ajeti 83) og Furuhashi (Soro 67)Ikke benyttet: Bain, Urhoghide, Montgomery og Bitton Gult kort: Soro Tilskuere: ca. 55.000 Celtics beste: Turnbull