Fjerde strake ligaseier
31.12.2020
Med komfortable 3-0 over Dundee United i Glasgow går ettermiddag, vant Celtic sin fjerde strake ligaseier på rad. Etter at duoen Ismaila Soro og David Turnbull fikk tillitt på midtbanen har Celtic ikke sett seg tilbake. Førstnevnte har holdt Scott Brown ute av laget og har stabilisert midtbanen på mesterlig vis, mens Turnbull har bidratt med kreativitet offensivt. I tillegg har Celtic i de siste kampene spilt med to spisser (Leigh Griffiths og Odsonne Edouard) på topp. Dette har også bidratt til seiersrekken.

Allerede etter tre minutter skapte Celtic den første målsjansen ved Edouard. Dessverre var ikke avslutningen hans presis nok slik at Benjam Siegrist i gjestenes mål fikk avverget. Dundee United hadde også et par målsjanser innledningsvis. Etter 23 minutter gikk Celtic opp til 1-0 på et langskudd av Soro. Dette var ivorianerens første nettkjenning for Celtic. Spissduoen Griffiths og Edouard hadde hver sin mulighet like etter på med en dobbeltsjanse hvor Siegrist først måtte gi en retur på skuddet til Griffiths. Fem minutter før pause doblet Turnbulls Celtic ledelse på et godt plassert skudd helt nede ved stolperoten.

Det ble en dramatisk start på 2. omgang da Christopher Jullien ble skadet etter å ha satt kneet i stolpen. Franskmannen skled inn for å redde et skudd på målstreken, men var uheldig å kollidere med stolpen i samme situasjon. Han måtte forlate banen på båre og ble erstattet med Nir Bitton. Celtic fortsatte å dominere og skapte flere gode scoringsmuligheter. Turnbull, Griffiths og Callum McGregor misbrukte hver sin gode mulighet. Etter 75 minutter fikk endelig Celtic uttelling da Griffiths elegant spilte Edouard i gjennom. Sistnevnte lobbet ballen over en utrusende Siegrist og Celtic gikk opp til 3-0. Helt på tampen burde innbytter Albian Ajeti ha scoret, men han kom ørlite grann for seint til å sette innlegget fra Jeremie Frimpong i mål.

På lørdag venter erkerival Rangers på Ibrox i  en "must win" kamp for Celtic. Det blir det mest spennende byderbyet på mange år. Forhåpentligvis makter Celtic å vinne sin femte strake seier i Scottish Premiership for å holde liv i håpet om ti strake ligaseire. Uansett sett blir dette ulidelig spennende!

Celtic (4-4-2): Barkas; Frimpong, Jullien (Bitton 51), Ajer, Laxalt; Christie, Soro (Brown 80), Turnbull (Rogic 77), McGregor; Edouard (Elyounoussi 80) og Griffiths (Ajeti 77)
Ikke benyttet: Hazard, Duffy, Taylor og Johnston Gult kort: Ingen Celtics beste: Soro