Første hinder passert
19.08.2020
Celtic hadde som forventet få problemer med å beseire KR Reykjavik i første kvalifiseringsrunde til gruppespillet i Champions League i Glasgow i går kveld. Som et ledd i å minimere reising spilles det kun en kamp i hver kvalifiseringsrunde. Til slutt stod det 6-0 på resultattavla på Celtic Park. Neil Lennon foretok to endringer i forhold til laget som startet mot Kilmarnock for en drøy uke siden: Hatem Abd Elhamed og Nir Bitton erstattet Jeremie Frimpong og Kristoffer Ajer. Elhamed spilte sin første kamp fra start siden november 2019. Den nye spissen Albian Ajeti fikk sin debut da han kom inn som innbytter for Odsonne Edouard.

Det tok kun fem minutter før Celtic gikk opp til 1-0 ved Mohamed Elyounoussi. Nordmannen mottok ballen fra Christopher Jullien, rundet bortelagets målvakt og satte den enkelt i nettet. På dette tidspunktet hadde allerede Odsonne Edouard "headet" like over tverrliggeren. Etter et drøyt kvarters spill doblet Celtic ledelsen på et selvmål. Elhamed la et presist innlegg fra høyresiden og ballen gikk via en av KR Reykjaviks midtstoppere og i mål. Gjestene fra den islandske hovedstaden skapte knapt en målsjanse, men etter 24 minutter måtte Vasilis Barkas i aksjon for første gang. Seks minutter seinere raget Jullien høyest på et hjørnespark av Ryan Christie og "headet" ballen kontant i nettet.

Celtic fortsatte kanonaden mot gjestenes målvakt Beitir Olafsson før pause. Han vartet opp med flere gode redninger av klasse på gode forsøk fra Christie, Callum McGregor og Scott Brown. Kun et minutt ut i 2. omgang scoret Greg Taylor sitt første mål for Celtic og det stod 4-0 på resultattavla. Lennon valgte å bytte ut kaptein Brown halvveis inn i omgangen og erstatte ham med Olivier Ntcham. Franskmannen var et frisk pust og bidro sterk til at Celtic økte tempoet i angrepsspillet sitt. Edouard satte enkelt inn 5-0 etter 71 minutter. Kampens beste prestasjon var nok den meget presise pasningen fra Ntcham til Elyounoussi et minutt på overtid. Nordmannen kvitterte med sin andre nettkjenning for kvelden.

Nevnte Elyounoussi spilte forøvrig en meget god kamp. Han var sterkt involvert i Celtics offensive spill med gode løp og konstruktive løsninger. Celtic avventer nå resultatet av kvelden kamp mellom ungarske Ferencvaros og Djurgården. Vinneren av denne kampen er Celtics motstander i neste kvalifiseringsrunde.

Celtic (4-2-3-1): Barkas; Elhamed, Jullien, Bitton, Taylor; Brown (Ntcham 62), McGregor; Forrest, Christie (Klimala 72), Elyounoussi; Edouard (Ajeti 72) Ikke benyttet: Bain, Frimpong, Ajer og Rogic Gult kort: Ingen Celtics beste: Elyounoussi