Første ligatap på et år
19.09.2022
Med 0-2 borte mot St Mirren i går, gikk Celtic på sitt første tap i ligaen på et år. Ange Postecoglous seiersrekke i Scottish Premiership enda da på 38 kamper. Celtics manager valgte å gjøre seks bytter i forhold til laget som startet mot Shakthar Donetsk i Champions League på onsdag. Et av byttene kom som et en følge av at Cameron Carter-Vickers (CCV) hadde pådratt seg en skade. Celtic har med andre ord ikke tapt en ligakamp med CCV på banen - det sier mye om hvor viktig den amerikanske midtstopperen er for klubben.

Et brukbart langskudd av Aaron Mooy var alt Celtic skapte i løpet av de første 45 minuttene. Sjeldent har Celtic levert en så svak omgang. To minutter før pause "headet" Mark O'Hara inn 1-o til St Mirren etter meget svakt forsvarsspill av Celtic. Midtbanespilleren fikk stod helt umarkert innenfor for Celtics straffefelt og hadde ingen problemer med å styre ballen i nettet bak Joe Hart.

Postecoglou foretok to bytter etter pause. En svak Mooy ble byttet ut sammen med Meada. Inn på banen kom Reo Hatate og Jota. Celtic skapte noen brukbare målsjanser innledningsvis. Nærmest uttelling var Liel Abada med et brassespark like over hjemmelagets tverrligger. Mot spillet gang satte imidlertid St Mirren inn 2-0 på en "heading" av Jonah Ayunga etter 52 minutters spill. Forsvarsspillet til Celtic var nok en gang langt under pari. Moritz Jenz tapte den avgjørende hodeduellen mot Ayunga. Celtic presset på mot slutten og nærmest redusering kom innbytter Giorgios Giakoumakis på en god "heading".

Hjemmelaget skal ha all honnør for å forsvare seg godt, men det stemte overhodet ikke offensivt for Celtic i går. Da hjalp det lite at forsvarsspillet var svakt ved begge målene til St Mirren. Hjemmelaget hadde faktisk ikke mer enn disse to avslutningene på mål.  Det virket underlig at Postecoglou valgte å gjøre såpass mange bytter spesielt siden dette var siste kamp før en landslagspause. Greit nok så Celtics spillerstall bedre enn på lenge, men Celtic er svekket uten nøkkelspillere på midtbanen som Hatate og Matt O'Riley. Celtics neste kamp er hjemme mot Motherwell lørdag 1. oktober.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Welsh, Jenz, Taylor (O'Riley 74); McGregor, Mooy (Hatate 45), Turnbull (Giakoumakis 57); Abada (Haksabanovic 57), Kyogi og Maeda (Jota 45) Ikke benyttet: Siegrist, Bernabei, Abildgaard og Forrest Gult kort: Ralston og Haksabanovic Tilskuere: 6.331 Celtics beste: Ingen